Cumhurbaşkanından Çok Önemli Faiz Uyarısı

Son dönemlerde piyasalarda faizlerin arttığında dair çeşitli şikayetler gündeme gelmişti. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan piyasalara faiz konusunda önemli uyarılarda bulundu.

en son 2009 yılında yaşanan küresel kriz sebebiyle Türkiye bir küçülme içerisine girmişti. Ancak o tarihten bu yana alınan kararlar çerçevesinde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması Türkiye ekonomisinin sağlam temellere dayandığını gösterdi. Büyüme performansı açısından yaşanan bu süreç diğer ülkeler tarafından da merakla takip ediliyor. Özellikle son iki yıldır yaşanan saldırılar, dış ülkelerle gündeme gelen sorunlar son derece büyük problemler haline gelmiş, ancak güçlü sistem sayesinde kısa sürede üstesinden gelindiği belirtilmişti.

Türkiye’nin ekonomik büyümesinin son yıllarda beklenenin üzerinde olduğu belirtildi. Ekonomide yaşanan sıkıntıların ardından hükümet tarafından verilen destek ve teşvikler sonrasında hızlı bir toparlanma süreci içerisine girdiği belirlendi. Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin kredi notunu düşürmüştü. Bunun üzerine yanlı davrandıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı tüm kumpaslara rağmen Türkiye’nin yine güçlü bir şekilde kötü günleri geride bıraktığı belirlendi. Katıldığı bir programda ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu durumda ‘2023 hedefleri bizim için çok önemli. Küresel anlamda bir büyüme olacak. İhracattaki paylarımızı artıracağız. Başarıyı yapacağımız çalışmalarla hep beraber elde edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

Faiz oranlarının yükseldiğine dikkat çekerken bu konuda müdahalede bulunacaklarını açıkladı. Serbest piyasa mantığının herhangi bir şekilde kabul görmediğini anlatan Cumhurbaşkanı bu konuda yetkililerin herhangi bir adım atmamaları halinde zaman kaybetmeden hükümetin gerekli müdahalelerde bulunacağına vurgu yaptı. Başkanlık seçimlerinin ardından millete verilen sözün tutulması adına son iki yıllık süreçte ekonomik yaptırımlara ve çalışmalara ağırlık verilmesi planlanıyor. Bu konuda yükselen ve ekonomiye bir yük olarak belirtilen faiz oranları ile işe başlamanın mantıklı olacağı belirtildi.

Share

Recent Posts

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

15 hours ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

15 hours ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

This website uses cookies.