Dolar Kuru Yükseldi!

Dolar Türk Lirası paritesi bugün (07.06.2018) güne artışla başladı. Bu artışa da kendini 4,5650 seviyesinde dengeledi.

Dün dolar kuru piyasalarda değer kaybı yaşadı. Bunun ardında da dolar paritesinde paralel düşüş eğilimi izlendi. Bir önceki günün kapanışı ile kıyaslama yapıldığı zaman ise yüzde 0,95 oranında gerilediği gözlemlendi ve bu gerilemeyle de 4,5552 seviyesinden günü tamamladı.

Döviz Kurları Güne Artışla Başladı

Dolar Türk Lirası paritesi bugün ise yükselişle başladı. Sabah saat 09.20 itibariyle bir önceki günün kapanışına kıyasla yüzde 0,2 üzerinde bulundu ve 4,5650 seviyesine çıktı. Aynı dakikalarda diğer pariteler incelendiği zaman artış yaşandı. Avro Türk Lirası paritesinde yüzde 0,5 oranında artış yaşanarak 5,3920 seviyesine ulaştı. Benzer şekilde Sterlin Türk Lirası paritesinde de yüzde 0,4 oranında artış yaşandı ve şuanda 6,1390 seviyesinden işlem görüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Analistler, bugün yurt içinde açıklanacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, Beyaz Saray’da olacak görüşmesinin ve ABD’de açıklanacak olan verilerin takipte kalınacağını aktardılar. Ticaret savaşı endişeleri sebebiyle yarın başlayacak olan G7 zirvesinin de önemli olduğunu aktaran Analistler, teknik olarak dolar Türk Lirası paritesinin 4,55 ile 4,65 bandının izlenmesi gerektiğini, bu düzeyde kırılması halinde kırılma yönüne doğru hareketin ivme kazanabileceğini ifade ettiler. Aynı zamanda AA Finans’ın gerçekleştirmiş olduğu anket kapsamında ekonomistler çoğu PPK toplantısından politika faizinde herhangi bir değişiklik beklemiyor.