Enflasyonda Tek Haneli Hedef İçin Adımlar Devam Edecek!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, açıklanan enflasyon rakamlarıyla alakalı değerlendirmelerini paylaştı. Şimşek, enflasyona karşı gösterilen mücadelenin ilk meyvelerinin toplanmaya başladığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Açıklamasında, bugüne kadar enflasyona karşı gösterilen mücadelenin ilk meyvelerini vermeye başladığını belirten Şimşek, yakın dönemde tek haneli enflasyon hedefi için çalışmaların yoğunlaşacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı tarafından yazılı olarak gerçekleştirilen açıklamada, enflasyon oranları değerlendirdi. 2018 yılının ilk enflasyon rakamlarının Ocak ayında yıllık bazda yüzde 10,35 seviyesinde olduğunu ifade eden Şimşek, bir önceki yılın aynı dönemine göre olan rakamın 263 baz puanlık azalma ve yıl sonu olan rakama göre de 157 baz puanlık azalma ortaya çıkarttığını ifade etti.

Türkiye ekonomisinin enflasyon ile gerçekleştirdiği kararlı mücadelenin ilk meyvelerinin ortaya çıkmaya başladığını vurgulayan Şimşek, enflasyonun tek haneli rakamlara çekilmesi için yakın dönemde çalışmaların yoğunlaştırılarak, gereken tüm adımların atılmaya devam edileceğini belirtti.

Destekler Uygulanmaya Başlandı!

Avrasya Tüneli’nden geçiş ücretleri için yapılan KDV indiriminin de kamu maliyetleri üzerindeki enflasyon hamlelerinden bir tanesi olduğunu belirten Şimşek, ulaşım maliyetlerine dezenflasyon katkısı verildiğini, Gıda Komitesi’nin de çalışmalarını devam ettirdiğini,  bu çalışmalar neticesinde de enflasyon oranlarında yaşanan oynaklığın çözüme kavuşturulmasının hedeflendiğini belirtti.

Gıda Komitesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalardan, son dönemde ürün ihtisas borsası için yapılan çalışmalar başta olmak üzere, yapısal özellik taşıyan birçok önemli kararın alındığını, aynı zamanda para politikası kısmında sergilenen kararlı duruşun ve yapısal reformlarda atılan adımların ürünü olarak da, yakın dönemde döviz kurlarında istikrarın yakalanmasının ve enflayonun düşüşünün desteklenmesinin beklendiğini ifade etti.