Gaziantep İhracatta 6. Şehir Konumunda

GAİB olarak hem bölge hem de Türkiye ihracatına önemli oranda katkı sağladıklarını söyleyen GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Türkiye ekonomisinin sıkıntılı bir dönem atlattığını ancak ihracatın son derece başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

İhracatta çok daha iyilerinin yapılmasının mümkün olduğunu söyleyen Kileci, ancak var olan koşullarda yapılabilecek en doğru işleri yaptıklarını, birlik olarak ocak ile eylül dönemleri arasında ortalama olarak 6,2 milyar dolar düzeyinde ihracat yaptıklarını, Gaziantep ihracat rakamlarının ise ortalama 5,1 milyar dolar düzeyinde bulunduğunu söyledi. Bölgeden gerçekleşecek ihracatın sene sonunda 8,5 milyar dolar seviyesinde olmasını beklediklerini söyleyen Kileci, söz konusu rakamın geçen seneye kıyasla yüzde 5,4 oranındaki artış olarak nitelendirildiğini, Türkiye ekonomisinin mevcut durumu değerlendirildiği zaman bu oranının iyi olduğunu söyledi.

Gaziantep İhracatta 6. Şehir Konumunda

Gaziantep ilinin ihracatta 6. Şehir konumunda bulunduğunu söyleyen Kileci, 6.lık konumunu da koruduğunu, Gaziantep’ten önce gelen şehrin ise Ankara olduğunu, önceki dönemlerde Gaziantep’in Ankara’nın önünde bulunduğunu, ancak son zamanlarda Ankara’nın savunma sanayide yapılan yatırımlar sayesinde Gaziantep’in önüne geçtiğini, hedeflerinin ihracatını yükseltip Gaziantep’in sıralamalarda üste çıkması olduğunu söyledi.

İhracatın her zaman çok daha farklı bir bakış açısı gerektiğini söyleyen Kileci, iç piyasadaki dinamiklere dayanarak ihracat yapmasının söz konusu olmadığını, bu nedenle ihracatçılara doğru bilgilerin verilmesi gerektiğini, bu kapsamda da birlik olarak üzerlerine düşeni her zaman yapmaya çalıştıklarını söyledi.