Gram Altın Bu Hafta Yatırımcılarını Üzdü

Altının gramı son dönemlerde döviz kurlarında meydana gelen sert hareketlenmelerin etkisi ile birlikte dalgalı seyir izlemeye devam ediyor. 13 Ağustos gününde tüm dönemlerin en yüksek seviyesine kadar çıkan Altının gram fiyatı 280,8 Türk Lirasına yükseldi. Ancak bu seviyelerde tutunamayan altının gram fiyatı BDDK ile Merkez Bankası’nın attığı adımlarla tekrardan düşüşe geçti ve 215,5 Türk Lirası seviyesine kadar geriledi.

Bu haftayı 228,8 Türk Lirası seviyesinden kapatan altının gram fiyatı yüzde 8,4 oranında değer kaybı yaşadı. Bu hafta yatırımcılarını üzen altın yılbaşından bugüne kadar ise yüzde 44 oranında kazanç sağladı.

“Alınan Önlemler Döviz Kurlarını Düşürdü”

Söz konusu dönemde altının ons fiyatı incelendiği zaman ise yüzde 2,25 oranında değer kaybettiği kayda geçti. 1.160 dolar seviyesiyle geçen yılın 4 ocak tarihinden bugüne kadar en düşük seviyesine kadar geriledi ve bu haftayı ise 1.180,5 dolar seviyesine çıkarak tamamladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AA Finans Analisti İslam Memiş, yurt içi piyasalarda meydana gelen döviz kuru hareketlenmelerinin altının gram fiyatını etkilediğini, devletin, kamu kurum ve kuruluşlarının aldığı önlemlerle birlikte vatandaşların Türk Lirasına verdiği destekle döviz kurlarında sert düşüşler meydana geldiğini, altının gam fiyatında 190 Türk Lirası ile 290 Türk Lirası arasının takip edildiğini söyledi.

Altının gram fiyatının bu zamanlarda alım seviyesine yakın yerlerde olduğunu söyleyen Memiş, gelecek sene ise fiyatların 300 Türk Lirası ile 400 Türk Lirası aralığına kadar çıkabileceğini, şuanda altının ons fiyatının bin 160 dolar seviyesine kadar düşüş gösterdiğini, ilerleyen dönemlerde de altının ons fiyatının artış gösterebileceğini söyledi.