Halka Arzları Türkiye’de Tutacak Değişiklik Resmi Gazete’de Yayınlandı!

Sermaye Piyasası Kurulu, oldukça önemli bir düzenlemeye imza attı. Yapılan düzenleme ile birlikte Londra yerine İstanbul’da halka arz yapan şirketler için destek sağlanacak.

Türk şirketlerin halka arz işlemlerini yurt dışında gerçekleştirilmesinin önüne geçmeyi hedefleyen SPK, oldukça önemli bir düzenlemeye imza attı. Yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek olan oran, yüzde 20’den yüzde 10’a gerilerken, yeni düzenleme sayesinde halka arzların yurt dışına çıkmasının önüne geçilmesi ana hedef haline geldi.

Yeni tebliğ ile birlikte, sermaye piyasası araçlarının, halka arz fiyatının hem satış, hem de talep toplama süresinin başlamasından önce aşağı yönlü olarak revize edilebilmesi yönünde imkân tanırken, bu değişiklik ile sermaye piyasası ihraçlarına ilişkin satış süreleri bölümünde fiyat aralığı ile talep toplanması durumunda aşağı yönlü revize için madde eklemesi yapıldı.

SPK tarafından yapılan tebliğ değişikliği sayesinde halka arz gerçekleştirilecek sermaye piyasası araçlarından, kurumsal yatırımcılar için tahsis edilmesi gereken oran da yüzde 20’den yüzde 10’a kadar düştü.

SPK tarafından bugün Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile birlikte halka arzı gerçekleşecek olan şirketlerin sermaye piyasası araçları nominal değerinin, en az yüzde 10’luk kısmının yurt içi yatırımcılara tahsis edilmesi zorunlu olarak belirtilirken, bu oran önceki düzende yüzde 20 olarak uygulanıyordu. Yapılan bu değişiklik ile birlikte Türk şirketlerin farklı borsalarda halka arz gerçekleştirmesinin önüne geçilerek, firmaların Türkiye içerisinde işlem görmesi hedefleniyor.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.