İhracatçılarla Yapılacak Çalışmalar Erken Tarihe Alındı

Ege İhracatçı Birliklerinin hazırlamış olduğu İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile Kredi Garanti Fonu İş Birliği kapsamındaki toplantıda Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Adnan Yıldırım 2018 yılının Ocak ayı dönemi itibariyle ihracatçılarla yapılacak olan çalışma projelerinin daha erken tarihe aldıklarını açıkladı. İhracatçılardan çok daha fazla yarar sağlamak istediklerini ifade eden Adnan Yıldırım, bu hafta içerisinde çalışmalara direkt olarak başlayacaklarını belirtti.

Ülkemizdeki aktif büyüklüğüne göre banka kıyaslamasında bulunan Adnan Yıldırım, Türk Eximbank‘ın bu kapsamda 52 banka içinde 11. sırada yer aldığını söyledi. Adnan Yıldırım, ihracatçılara çok daha fazla yardımlarda bulunabilmek için sermaye hacmini 10 milyar Türk Lirasına kadar çıkardıklarını açıkladı. Kredi Garanti Fonu ile birlikte olan çalışmaların Portföy Garanti Sistemine dönüşümünün takribinde bu hafta içerisinde ihracatçılar ile birlikte direkt olarak çalışmaya başlayacaklarını söyleyen Adnan Yıldırım, hiç kimsenin bunu tam olarak hissedemediğini ifade etti. Yıldırım, 2018 yılının başında başlayacak olan proje çalışmalarını daha erken almak istediklerini söyledi.

Hedef: Daha Fazla İhracatçı ile Çalışmak

Türk Eximbank’ın ihracatçılara sağladığı kredilerden portföy garanti sisteminden daha yüksek yarar sağlanmasının hedeflendiğini belirten Adnan Yıldırım, Adana ile Bursa illerinde bulunan şubelerin Mayıs ayı dönemi itibariyle hizmete başlayacağını söyledi. Yıldırım, asıl hedeflerinin çok daha fazla ihracatçı ile işbirliği yapmak olduklarını belirtti. Adana ile Bursa’dan sonra Antalya, Konya ve Kayseri illerinde de şube açacaklarını söyleyen Yıldırım, iş dünyasına daha iyi hizmet, daha hızlı hizmet vereceklerine dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, referandum sonrasında Türkiye’nin ilk önceliğinin ülke ekonomisini olması gerektiğini söyledi.