Categories: EKONOMİ

İşte Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Sektörleri!

Türkiye ekonomisinde 2016 yılı içerisindeki cari fiyatlar ve 2015 yılındaki cari fiyatlar karşılaştığında en hızlı büyüyen sektörler ortaya çıkıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu‘nun yayınladığı verilerden yola çıkarak yapılan analizde, 2016 yılı içerisinde en hızlı büyüyen sektörler yüzde 21,1 oranı ile finans ve sigorta faaliyetleri, yüzde 19,3 oranı ile inşaat sektörü oldu.

Bahsi geçen sektörlerden finans ve sigorta faliyetleri sektörünün Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’da sahip olduğu değer 84,3 milyar Türk Lirası’na ulaşırken, payı ise yüzde 3,3 oranında olarak kayıtlara geçmiş oldu. 2016 yılı içerisinde yüzde 21,1’lik oran ile yıllık bazda en hızlı büyüyen sektör, finans ve sigorta faaliyetleri sektörü oldu.

2016 yılı içerisinde en hızlı büyüyen diğer bir sektör ise inşaat sektörü oldu. İnşaat sektörünün Gayrisafi Yurtiçi Hasıla içerisindeki payı 227,5 milyar Türk Lirası’na ulaşırken, sahip olduğu oran ise yüzde 8,8 olarak kayıtlara geçtiği. Bahsi geçen bu sektör, 2016 yılı içerisinde yüzde 19,3’lük bir büyüme kazandı.

Üçüncü sırada yer alan eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri ise yüzde 17,9’luk bir büyüme gerçekleştirdi. Bu sektörün Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’da sahip olduğu değer 300,4 milyar Türk Lirası’na ulaşırken, pay oranı da 11,6 olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Büyüme hızını bir kenara bırakıp, milli gelir içerisiden elde edilen paya bakıldığında ise ilk sırada yüzde 21,2’lik oran ile hizmetler sektörü  yerini almış oldu. Bu sektör 548,4 milyar Türk Lirası ile Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’daki en büyük paya sahip olan sektör oldu. Hizmetler sektörü, 2016 yılı içerisinde yüzde 5,8 oranında bir büyüme katetti.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.