Karan: FİSKOBİRLİK Fındık Alım Kampanyasına Dahil Edilmeli

Yazılı açıklamalarda bulunan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2018 yılı fındık sezonu hakkında değerlendirme ve bilgilendirmelerde bulundu.

“Yeni Sezonda 10 TL Altında Fiyat Olmasına İzin Vermeyeceğim”

Yeni fındık sezonunun öncesinde fiyatları hakkında algı oluşturulmaması gerektiğini ifade eden Karan, fındık üretimi ve tarımı yapılan bölgelerde bu seneye ilişkin tahmini fındık rekoltesi için çalışmaların devam ettiğini, hiçbir kimsenin sonuçlar kesinleşmeden kendince hesaplar yapmaması gerektiğini, yeni fındık sezonunun başlaması sonrasında 10 Türk Lirası altında fiyat olmasına izin vermeyeceğini söyledi.

“FİSKOBİRLİK Fındık Alım Kampanyasına Dahil Edilmeli”

Fındık alanında tekele karşı üreticilerin tek tutar dallarının devlet olduğunu açıklayan Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alım kampanyası ile fındık taban fiyatlarını hızlı bir şekilde belirlemesini, kamuoyu ile paylaşım yapması gerektiğini söyledi. Bunların yanı sıra bu sene TMO’nun fındık alım kampanyasına FİSKOBİRLİK’in de dahil edilmesi gerektiğini aktaran Karan, FİSKOBİRLİK’in fındık alanında denge unsuru olduğunu, bu nedenle de TMO’nun çok daha güçlü olmasına yardımcı olacağını aktardı.

24 Haziran günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin Türkiye için en hayırlısı olmasını temenni eden Karan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuracağı yeni hükümet sisteminden fındık üreticileri olarak son derece umutlu olduklarını, fındık üreticilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verdiklerini, karşılığını da ilerleyen süreçlerde göreceklerine inandıklarını söyledi.