Mark Mobius Türkiye’ye Yatırım Yapacağını Duyurdu

Uluslararası piyasalarda yatırım gurusu lakabıyla tanınan milyarder yatırımcı Mark Mobius, Türkiye’de yeni yatırımlar gerçekleştirmek üzere bir takım arayışlarda olduğunu duyurdu.

Gelişen piyasalar söz konusu olduğunda akla ilk önce gelen isimlerden biri olan dünyaca ünlü milyarder yatırımcı Mark Mobius, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yeni yatırımlar yapmaya hazırlandığını duyurdu.

Franklin Templeton Investments’ta bir fon yöneticisi olarak görev yapan Mark Mobius, konu hakkında bir açıklamada bulundu. Mobius yapmış olduğu açıklamada, yatırımcıların açık bir şekilde çalışabildiği ve ihtiyaç duymuş olduğu bilgilere erişebildiği takdirde Türkiye’nin yatırım konusunda cazibesini korumaya devam edebileceğini dile getirdi.

Ayrıca konuşmalarında Türk ekonomisinde yaşanan olumlu gelişmelere de değinen milyarder yatırımcı Mark Mobius, Bloomberg’e yapmış olduğu açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan göreve başladıktan sonra kurumsal yönetim ve ekonominin bir hayli iyi seviyelere ulaştığını ve bu gelişmelerin ardından Türkiye için yepyeni fırsatların oluşabileceğini belirtti.

Tüm bunların yanı sıra Mark Mobius, insanların hükümet için bir takım şeyler söyleme konusunda isteksiz olduğu, fakat kendilerinin halen daha yatırımcı pozisyonunda bulunduğunu ve işinde gayet başarılı olan birkaç tane özel sermaye fonlarının mevcut bulunduğunu da dile getirdi.

Franklin Templeton Investments 2016 yılının sonlarına doğru Doğtaş Kelebek Mobilya sermayesinin yaklaşık olarak 1,69 civarını borsadan satın alarak Türkiye’nin mobilya sektörü için bir yatırım gerçekleştirmişti.

Gelişen piyasalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mark Mobius, Brezilya, Güney Afrika ve Venezuela gibi bir takım ülkelerde devam eden siyasi karışıklık nedeniyle yatırımlardaki olası riskin ciddi bir şekilde artmış olduğunu ve Suudi Arabistan’daki yatırım imkânlarının da dikkat çekecek kadar çoğalmış olduğunu dile getirdi.