Memur Emeklilerine Fark Müjdesi!

Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte emeklilerin heyecanlı bekleyişi de devam ediyor. Memur ve memur emeklileri için verilecek olan zamların yanı sıra enflasyon farkını da zam olarak alacakları kesinleşti.

Yıl başında memur sendikaları ile hükümet masaya oturmuşlar ve zam miktarlarının görüşülmesi için harekete geçmişlerdi. Yapılan görüşmelerde ilk etapta yüzde 3 oranında zam maaşlara yansıtılırken yılın ikinci yarısında yüzde 4 oranında zam verileceği açıklandı. İkinci zamları Temmuz ayında alacak olan memur ve memur emeklileri bu yıl çifte zam alacak olmanın heyecanını yaşıyorlar. Yıl başında yapılan zam açıklamalarında enflasyon farkının yüksek çıkması halinde memur emeklilerine de zam olarak yansıtılacağı yönünde müjde verilmişti.

Son zamanlarda emeklilerin gözü kulağı enflasyon oranlarından gelecek haberlere kilitlendi. Söz konusu dönemlerde TÜFE oranları zamların üzerinde gerçekleştiğinden dolayı aradaki oran zam olarak emeklilerin maaşlarına yansıtılacak. Haziran ayı itibari ile ortaya çıkan rakamlar enflasyon oranlarının beklenenin çok üzerinde olduğunu ortaya koydu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalar sonrasında aradaki farkın memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacağı belirtildi. Yapılacak zam oranları ile birlikte enflasyon farkının da yansıtılması sonrasında memur ve memur emeklilerinin alacakları zam miktarı şimdiden merak konusu oldu. Temmuz ayı itibari ile çifte zam alacak olan memur emeklilerinin durumdan son derece memnun oldukları açıklandı.

Hükümet tarafından 2002 ile 2017 yılları arasında emeklilere vermiş oldukları maaş zamları ve maaşlarındaki artış miktarları bir tablo haline getirildi. Bu yıllar arasında memur emekli aylıklarının yüzde 364.8 oranında artırılarak en düşük maaş anlamında bin 750 liraya yükseltildiği açıklandı. SSK emekli aylığı ise yüzde 445.5 oranında artırılarak en düşük anlamda bin 402 liraya kadar yükseltildi.

Share

Recent Posts

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

1 day ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

1 day ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

This website uses cookies.