Categories: EKONOMİ

Müjde! Emekli Maaşları Artıyor!

Emekliler Derneği’nin Merkez Bankası verilerine göre yapılan hesaplamalarda Temmuz ayı döneminde 2 milyon işçi emeklisi vatandaş yüzde 6,57 oranında zam alacak. Yapılan zamlar doğrultusunda en düşük emekli maaşı ise 1.500 Türk Lirası olacak.

Temmuz ayı döneminde 11,5 milyon emekli vatandaşın emekli maaşlarına geride bırakılan son 6 senelik zaman zarfı içinde en yüksek zam gerçekleşecek. Bunun sebebi ise zammı belirleyen enflasyon değerleri gösterilmekte. Enflasyon değerleri 2017 yılının ilk 4 ayında yüzde 5,7 oranının üzerine çıktı. Mayıs ile Haziran ayları dönemlerinde de yine bu değerinde eksi değerlerde çıkması beklenmemekte. Merkez Bankası’nın 15 Mayıs Pazartesi günü açıkladığı beklenti anketinin verilerine göre enflasyon Mayıs ayı döneminde yüzde 0,59 oranında, Haziran ayı döneminde ise yüzde 0,22 oranında gerçekleşecek.

Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak sorusunu cevaplayan Emekliler Derneği, yaptıkları hesaplamalar doğrultusunda Temmuz ayı döneminde SSK işçi emeklisi vatandaşlar ile BağKur emeklisi olan vatandaşların maaşlarında yüzde 6,57 oranında artış meydana gelecek. Konuyla ilgili açıklama yapan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, 2000 senesinden önce emekliliğine ayrılmış 2 milyon vatandaşın maaşlarına zam yapılacağını, en düşük emekli maaşında 93 Türk Lirası tutarında artış olacağını, bu artış ile de 1495 Türk Lirasına yükseleceğini söyledi.

2000 senesinden sonra emekliliğine ayrılmış vatandaşların ise Temmuz ayı döneminde 41 Türk Lirası tutarında zam alacağını söyleyen Kazım Ergün, bu vatandaşların taban maaş fiyatlarının 882 Türk Lirasına yükseleceğini, BağKur’dan emekli olan vatandaşların yüzde 6,57 oranında zam alacağını, en düşük BağKur emeklisi vatandaşların maaşının 77 Türk Lirası tutarında artacağını, bu artış ile 1262 Türk Lirasına yükseleceğini söyledi.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.