Categories: EKONOMİ

Özlü: İkinci Çeyrekte Ekonomi Canlanacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, hem gündem, hem de bulunduğumuz ikinci çeyrek hakkında bir takım açıklamalar yaptı. Bankalar ile görüşmesi olumlu sonuçlanan ve kredisini temin etmek üzere olan 73 bin 28 adet KOBİ olduğunu belirten Özlü, aynı zamanda bankalar ile görüşmesi devam eden 169 bin adet KOBİ olduğunu belirtti. Toplam kredi paketinin de 250 milyar Türk Lirası’na tekabül ettiğini belirten Özlü, ikinci çeyrek içerisinde piyasaların tamamıyla canlanacağını ve ekonominin hareketleneceğini belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bolu’nun Mengen ilçesindeki Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kepçe devir teslim törenine Bolu Valisi Aydın Baruş,Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ile birlikte katılım sağladı. Tören esnasında konuşma yapan Bakan Özlü, Türkiye’nin her dönem içerisinde önemli bir büyüme kaydettiğini belirtti. 2016 yılı içerisinde yüzde 2,9 oranında bir büyüme katedildiğini belirten Bakan Özlü, beklentilerin altında kalan bu büyüme oranının bile Avrupa Birliği ortalamasının iki katı olduğunu belirterek, 2017 yılı içerisinde daha yüksek büyüme rakamlarının hedeflendiğini aktardı.

Özlü’nün gündeminde aynı zamanda KOBİ’lere temin edilen 20 bin ila 50 bin Türk Lirası arasındaki sıfır faizli kredi vardı. Yaklaşık 11 milyar Türk Lirası tutarındaki desteği KOBİ’ler ile buluşturma yolunda olduklarını belirten Özlü, 7 Nisan Cuma akşamı itibariyle toplam 162 bin 695 adet KOBİ’nin kredi temin ettiğini, piyasaya bu zamana dek toplam 4 milyar 87 milyon 610 bin Türk Lirası nakit girdiğini, şu anda bankalarda kredisi hazır olan toplam 73 bin 28 KOBİ olduğunu ve halen bankalar ile görüşme aşamasında olan 169 bin KOBİ olduğunu belirtti.

Aynı zamanda büyük sanayiciler için de 250 milyar Türk Lirası tutarında bir kredi paketi hazırlandığını belirten Özlü, bu kredinin de şu an kullanıma açık olduğunun bilgisini verdi.

Share

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

1 month ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

1 month ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

1 month ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

5 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

5 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

5 months ago

This website uses cookies.