Öztaşkın: Yüzde 11,1’lik Büyümede Mobilya Sektörünün Payı da Çok Fazla

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nuri Öztaşkın, büyüme rakamları ile ilgili değerlendirmeler bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre bu yılın 1. çeyrek döneminde yüzde 5,3 oranında, 2. çeyrek döneminde ise yüzde 5,4 oranında büyüme gösteren Türkiye Ekonomisinin, 3. çeyrek dönemde yüzde 11,1 oranında büyüme gösterdi ve yüzde 10’a kadar çıkması beklenen beklentileri aştı.

Öztaşkın: Büyüyen Rakamlarda Mobilya Sektörünün Payı da Çok Fazla

Bu yıl içerisinde KDV indirimi ve KGF gibi teşviklerin verilmesinin ekonominin canlanmasına yardımcı olduğunu söyleyen Öztaşkın, ülkemizin lokomotif sektörleri arasında ilk sıralarda yer alan mobil sektöründe önemli ölçütte bir büyüme görüldüğünü, açıklanan verilerde mobilya sektörünün de çok büyük katkısının olduğunu, özellikle de şubat dönemindeki KDV indirimi müjdesi ile birlikte sektöre olan talebin çok fazla artış gösterdiğini, ertelenen mobilya ihtiyaçları ile sektörün canlandığını söyledi.

8 aylık KDV indirimi süresince çeşitli türlerde mobilya satışlarının yapıldığını söyleyen Öztaşkın, marka baza alındığında adet olarak yüzde 20 ile yüzde 60 oranında artışların söz konusu olduğunu, yapılan düzenleme ile birlikte mobilya sektörünün istihdama da katkı sağladığını, yaklaşık olarak 500 bin kişilik istihdam rakamlarının ek olarak 60 binlik istihdam alanı daha yarattığını söyledi. Bunların yanı sıra sektörün cirosal kapsamda da güzel sonuçlar verdiğini söyleyen Öztaşkın, söz konusu olumlu gelişmelerin 3. çeyrek dönemde açıklanan büyüme rakamlarına yansıdığını söyledi.