Para Cezaları Yeniden Ele Alınacak!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaların ardından para cezaları hakkında önemli değerlendirmeler yapıldı. Para cezalarının yeniden güncellenmesi ve duyurulması planlanıyor.

Para cezaları hakkında bir süredir yetersiz düzenlemelerin yapıldığı iddia edilmişti. Bu durumun üstesinden gelmek, ortaya çıkabilecek karışıklıkları engellemek için yeni düzenlemelerin yapılması zorunlu hale getirilmişti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konu hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamalarında nakit paranın yerini alacak her türlü bono, çek,tahvil gibi piyasada işleme alınan kıymetli araçların bu süreçte değerlendirmeye alınabileceği ifade edildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile hazine müsteşarlığı arasında birtakım görüşmeler sürüyordu.

Görüşmelerin ardından kanun genelinde birtakım değişikliklerin yapılmasına karar verildi. Daha önce mevcut durumda bulunan mevzuatın pek çok anlamda karışıklık içerdiği tespit edildiğinden dolayı birtakım değişikliklerin yapılması gerekli görüldü. Para cezalarının daha anlaşılır bir hale gelmesinin aynı zamanda miktarların artırılmasının cezaların caydırıcı olması açısından son derece önemli olacağı belirtildi. Para cezalarının miktarlarının artırılması ve yeniden açıklanması bekleniyor. Para cezalarının artırılması için mevzuat değişikliğine gidilmesinin bir anlamda döviz büroları içinde büyük önem teşkil ettiği ifade edilmişti. Bunun için döviz bürolarının da durumdan yararlanmaları için çalışmaların kısa bir süre sonra tamamlanması planlanıyor.

Mevzuat değişikliğinin geniş kapsamlı olması planlanıyor. Geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilecek çalışmalar üzerine bazı müesseselerin sonunun geldiği ve herhangi bir işlevlerinin olmadığı dile getirilmişti. Pek çok kurum bu mevzuat değişikliği ile birlikte kaldırılacak. Yaşanabilecek hukuki problemlere karşı bu mevzuatla birlikte önlem alınması planlanıyor.