Perakende Fiyatlar Yükseldi, Toptan Fiyatlar Düştü

İstanbul’da 2017 ağustos dönemine ait perakende fiyatlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamalara göre ağustos döneminde perakende fiyatlar temmuz dönemi ile karşılaştırıldığı zaman yüzde 0,02 değerinde artış gösterdi. Toptan fiyatlara bakıldığı zaman ise yüzde 0,22 oranında düşüş gözlemlendi.

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) 1995 yılındaki verileri baza alındığı zaman, 2017 Ağustos sonrasında Ücretliler Geçinme İndeksi senelik olarak ortalama yüzde 8,74 olarak açıklandı. Toptan Eşya Fiyatları İndeksine bakıldığı zaman ise senelik ortalama olarak yüzde 10,97 olarak açıklandı.

İstanbul 2017 Ağustos dönemindeki perakende fiyatları temmuz dönemi ile karşılaştırıldığı zaman yüzde 0,02 oranında artıp, toptan fiyatlar ise yüzde 0,22 oranında düştü. Yine aynı veriler incelendiği zaman perakende fiyatlar 2016 yılının aynı zamanları ile karşılaştırıldığı zaman yüzde 8,82 oranında, toptan fiyatlar ise yüzde 12,23 oranında yükseldi.

Sektörel Olarak Detaylar

Perakende fiyatlar sektörel olarak baza alındığında ev eşyası harcamalarında yüzde 0,92 oranında artış gözlemlendi. Yine benzer şekilde yüzde 0,55 oranında ulaştırma ve haberleşme sektörü harcamalarında, yüzde 0,82 oranında konut sektörü harcamalarında, yüzde 0,41 oranında gıda sektörü harcamalarında ve yüzde 0,01 oranında da sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yükseliş oldu. Ancak yüzde 4,75 ile giyim sektörü ile yüzde 2,92 ile de kültür, eğitim ve eğlence sektörü harcamalarında düşüş gözlemlendi.

Yine aynı zamanlarında ve aynı sektörlerin toptan fiyatları incelendiği zaman artış olanlar madenler grubu, kimyevi maddeler grubu, inşaat malzemeleri grubu ve yakacak ve enerji maddeleri grubu oldu. Düşüş yaşananlar ise gıda maddeleri ile işlenmemiş maddeler grubu oldu.

Recent Posts

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

1 day ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

1 day ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

This website uses cookies.