Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor! Dolar Gün İçinde Yeni Rekor Kırdı!

Uluslararası para piyasalarında yaşanan hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Dolar kuru, gün içerisinde 4,0664 Türk Lirası seviyesine ulaşarak tarihinin en yüksek seviyesini görmüş oldu. Euro kurunun gördüğü değer ise 4,97 Türk Lirası’nın üzeri oldu.

Uluslararası para piyasalarında yaşanan hareketlilik, hız kesmeden devam ediyor. Jeopolitik, siyasi ve küresel gelişmelere göre yön bulan para piyasalarında Dolar ve Euro Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Dün rekor kırarak günü kapatan Dolar, 4,0664 Türk Lirası seviyesini haftanın son işlem gününde görürken, bu değer Dolar’ın gelmiş geçmiş en yüksek değeri olarak kayıtlara geçti. 10.13 itibariyle bu seviyelere tanık olan Dolar’ı, aynı dakikalarda 4,9776 Türk Lirası seviyesini test eden Euro izledi.

Gün içerisinde gerçekleşen Dolar endeksi 90,21 seviyesinde oldu. Euro/Dolar paritesi ise 1,2230 seviyesinden işlem gördü. Küresel gelişmeler ışığında kurun ana belirleyicisi olmayı sürdüren parite, Türkiye’nin sahip olduğu iç siyasi gelişmelerden ve jeopolitik gelişmelerden de oldukça etkileniyor.

Dolar ve Euro Günü Nasıl Kapattı?

Dolar haftanın son işlem gününü 4,0482 Türk Lirası seviyesinden kapattı. Euro’nun kapanışı ise 4,9688 Türk Lirası seviyesinden oldu. Sterlin haftayı 5,7035 Türk Lirası seviyesinden kapatırken, yükselme eğilimini devam ettiren Japon Yeni 3,7678 Türk Lirası seviyesinden haftayı kapattı.

Kapalıçarşı’da işlem gören gram altın fiyatları 173,432 Türk Lirası’ndan haftanın son işlem gününü kapatırken, çeyrek altın fiyatlarındaki kapanış rakamı da 276,31 Türk Lirası oldu. Cumhuriyet altını bin 1140 Türk Lirası seviyesinden haftayı kapatırken, altının ons fiyatı da bin 332,77 Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.