Categories: EKONOMİ

Rüzgar Enerji Yüzde 41 ile En Ön Sırada Yer Alıyor!

2017 yılının ilk çeyreğinde ülkemizdeki 958 megavatlık elektrik üretim hacminin yüzde 41’lik oranı rüzgar enerjisi santrallerinden meydana geliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yaptığı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını Türkiye ekonomisine kazandırma çalışmaları olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Anadolu Ajansın Bakanlık verilerinden oluşturduğu derleme bilgilere göre 2017 yılının ilk çeyreğinde elektrikte kurulu güç 1000 megavata kadar yükseldi. Bahse konu zamanda kurulu güce 958 megavat yeni kapasite gücü eklendi. Bu zamanı 2016 yılının aynı zamanları ile karşılaştırdığımız zaman hacmin 858 megavat olduğu görülmekte.

2017 Ocak ile Mart ayları zamanında devreye alınan kurulu gücün yüzde 41’lik oranı yani 395,6 megavatlık hacmi rüzgar enerji santrallerinden sağlandı. Sonuç olarak, bahse konu zamanda kurulu güce en çok katkısı olan kaynağın rüzgar olduğu görülmekte.

Yine aynı zamanlarda farklı şehirlerde 38 rüzgar enerji santralinin devreye alındığı bilinmekte. Bu rüzgar enerji santrallerinin en büyüğü ise Kırklareli şehrimizdeki 41,60 megavatlık AİRRES-4 santralidir.

Ülkemizde 2017 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında devreye alınan kurulu gücün yüzde 30,4’lük oranı yani 292 megavatlık hacmi hidroelektrik santralleri sağladı.

Hidroelektrik santrallerini, 150 megavatlık hacim ile kömür santralleri ve sonrasın 67 megavatlık hacim ile doğalgaz santralleri takip etti.

Diğer taraftan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak güneş ve rüzgar enerjisi kapsamında önümüzdeki 10 sene içerisinde bahse konu bölgelere 10.000’er megavatlık hacme sahip kapasitelerin de devreye gireceğini söylemişti.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.