Sanayi Endeksleri Son Çeyrekte Yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Sanayi İstihdam Endeksi, 2017 yılında bir önceki yıla oranla artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılının son çeyreğine dair Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre sanayi istihdam endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,2 oranında artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler detaylı bir şekilde incelendiğinde;

  • Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış olan sanayi istihdam endeksi, 2016 yılının son çeyrek verilerine göre, yüzde 0,8 oranında artış göstermiş oldu.
  • Takvim etkisinden arındırılmış olan sanayi istihdam endeksi için 2017 son çeyrek ve 2017 son çeyrek verileri kıyaslandığında yüzde 1 oranında artış olduğu ifade edildi.
  • Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış olan sanayide çalışılan saat endeksi, 2016 yılının son çeyrek verilerine göre, yüzde 1 oranında artış göstermiş oldu.
  • Takvim etkisinden arındırılmış olan sanayide çalışılan endeksi için 2017 son çeyrek ve 2017 son çeyrek verileri kıyaslandığında yüzde 1,5 oranında artış olduğu ifade edildi.
  • Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış olan sanayide brüt ücret – maaş endeksi, 2016 yılının son çeyrek verilerine göre, yüzde 3,3 oranında artış göstermiş oldu.
  • Takvim etkisinden arındırılmış olan sanayide brüt ücret – maaş endeksi için 2017 son çeyrek ve 2017 son çeyrek verileri kıyaslandığında yüzde 14,1 oranında artış olduğu ifade edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı veriler, 2017 yılında Türkiye ekonomisinin elde ettiği büyüme performansında sanayinin etkilerini bir kez daha gözler önüne sererken, Türkiye ekonomisinin sanayi sektörü sayesinde elde ettiği büyüme oranlarını yeni yıla taşımayı başarabilmesinin de ihtimallerinin kuvvetlendiği ortaya çıkıyor.