Categories: EKONOMİ

Sıfır Otomobil Sahibi Olmak İsteyenlerin En Az 45.000 TL’si Olmalı

Ülkemizde sıfır otomobil satın alabilmek için bir vatandaşın en az 45 bin Türk Lirasının olması gerektiği açıklandı.

Sıfır otomobil sahibi olmak için yapılan araştırmalar sonucunda piyasada 50 bin Türk Lirası altında olan 6 farklı modelde otomobilin bulunduğu, bu otomobillerin ise ikisinin ise 49 bin 900 Türk Lirası değerinde olduğu açıklandı. Küçük sınıf olarak adlandırılan otomobiller ise 55 bin Türk Lirası ile 70 bin Türk Lirası arasında satışa çıkıyor.

Yapılan araştırmalara göre, ülkemizdeki otomobil piyasasında bulunan otomobil firmalarının en düşük motor hacmi ile birlikte en düşük donanıma sahip olan otomobil modelleri 45 bin Türk Lirasından satışa çıkıp, vergi oranları ve yakıtları tasarruflu sınıfa girmektedir. Küçük sınıf grubuna dahil olan bu araçların satışları 80 bin Türk Lirasına kadar çıkmaktadır.

Satış fiyatı 50 bin Türk Lirası altında bulunan taşıtların modellerin büyük çoğunluğunun motor hacimleri ise 1000 cc ile 1200 cc arasında bulunmakta. Motor hacmi 1300 cc ile 1400 cc arasında yer bulunan taşıtların satış fiyatları ise ortalama olarak 55 bin Türk Lirası ile 70 bin Türk Lirası arasında satışa çıkmakta.

Dizel ve otomatik vitesli otomobil tercih eden vatandaşların ise 70 bin Türk Lirası ile 90 bin Türk Lirası arasında bir parayı gözden çıkarmaları gerekmekte.

Mayıs ayı dönemi itibariyle Nissan, Seat, Dacia, Skoda, Hyundai ve Fiat’a ait olan 50 bin Türk Lirası altındaki modelleri sadece 6 adet.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa’da bir otomobil firmasının satış biriminde görev alan satış müdürü Mehmet Araz, döviz kurlarında meydana gelen hareketlerin ve buna ek olarak bir kaç sebepten ötürü otomobillerin satış fiyatlarının arttığını söyledi. Binek araç sınıfına giren otomobillere sahip olmak isteyen vatandaşların ellerinde en az 50 bin Türk Lirası bulunması gerektiğini söyleyen Araz, bu zamanlarda en çok talep gören otomobillerin 85 bin ile 110 bin Türk Lirası değerinde olanlar olduğunu söyledi.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.