Snapchat Halka Arz Ediliyor

Son dönemin en çok tercih edilen sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olan Snapchat, New York borsasında işlem görmeye başlamasının ardından ilk işlem gününde yüzde 45 oranında hisse yükselişi yaşadı.

Metin, fotoğraf, ses ve video gönderimi yapmak için özellikle genç nesil tarafından sık kullanılan Snapchat; gönderilen fotoğrafların belirlenen süre zarfında gözükmesine, sonrasında ise silinmesine olanak sağlarken, aynı zamanda metin, fotoğraf, ses ve video gönderiminin süresinin günlük olarak yapılmasına da olanak sağlıyor.

Snapchat’in New York Borsası’nda işlem görmesi ile birlikte hisse senetleri adeta uçuşa geçti. 14 ila 16 dolar arasından halka arz edilmesi beklenilen Snapchat, açılışı 17 dolardan yaparak, gün içerisinde 24 dolara kadar yükselmeyi başardı.

Hisse başına 17 dolardan borsaya giriş yapan popüler cep telefonu uygulaması Snapchat, bir kaç saat içerisinde hisse başı 24 dolara kadar yükseldi. Halka arz öncesinde ön görülen fiyat aralığı 14 ila 16 dolar arasında olsa da, halka arz sonrasında tahmin edilenden yüksek bir fiyat ile hisse senedi başına 17 dolardan New York Borsası’nda halka arz edildi.

Çin’de yer alan ve tüm Dünya’ya hizmet veren Alibaba’dan sonra en büyük halka arz olan Snapchat uygulaması, yaklaşık iki yıl kadar önce 170 milyar Amerikan Doları’na yakın bir ücretten halka arz edilen e-ticaret sektörünün devi Alibaba’ya yaklaştı. 2012 yılında yaklaşık 80 milyar dolar bir değerleme ile birlikte halka arz edilen, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook’tan sonra, borsada işlem görmeye başlayan en büyük şirketlerden bir tanesi de Snapchat oldu.​​​​​​​