TANAP İlk Gazı Yılbaşı Sonrasında Alacak!

Uzun zamandır gündemde olan, temeli 2015 yılında atılmış olan Trans Adriyatik Boru Hattı (TANAP) için son aşamalara varıldı. İlk gaz verimi için geri sayım başlatıldı.

Türkiye ile Avrupa arasındaki gaz meselesinde Türkiye’nin elini önemli ölçüde güçlendirecek olan TANAP için ilk test yılbaşı sonrasında gerçekleştirilecek. Gaz akışının başlaması sonrasında Türkiye’de enerji fiyatlarında bir indirim uygulamasının gelmesi de beklenirken, bu boru hattı sayesinde Avrupa’nın gaz vanası da Türkiye’nin elinde olacak.

Türkiye enerji alanında önemli başarılar elde etmeye başlıyor. Enerji politikalarını uygulamaya sokması ile hem küresel düzeyde, hem de bölgesel düzeyde elini güçlendirmeye devam eden Türkiye, TANAP ile birlikte bu gücünü katlamış olacak. 2018 yılı itibariyle Türkiye’ye gaz sevkiyatına başlayacak olan boru hattının 2020 yılı itibariyle Avrupa’ya gaz vermesi bekleniyor.

Güney Kafkasya boru Hattı ve Trans Adriyatik Boru Hattı ile birlikte Güney Gaz koridorlarının temelini oluşturan TANAP, Azerbaycan’ın güneyinde yer alan sahalarda üretimi gerçekleştirilen doğalgazın Türkiye’ye ve Avrupa’ya ulaştırılması amacı ile hayata geçirildi.

İmzaların 2012 yılında atıldığı, çalışmaların 2015 yılında başladığı projede 2018 yılının başları itibariyle ilk testlerin yapılacağı, 2018 yılı ikinci yarısının başlarında Türkiye’ye gaz arzının başlayacağı ve 2020 yılında da gazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılmış olması hedefleniyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, doğalgaz bazlı küresel rekabetin önemli bir artış sağladığını, güzergahların belirlenme aşamasında olduğu bu dönem içerisinde iki Türk devletinin işbirliği yapmasının bir meyvesi olarak TANAP’ın ortaya çıktığını, Avrupa’ya daha önce hiç değmemiş bir doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacağını, Avrupa enerji piyasalarında yaşanan rekabetin ve kaynak çeşitliliğinin de bu sayede artacağını ifade etti.

Recent Posts

Prêt Personnel Sans Justificatif

Le financement de projets personnels sans la nécessité de fournir des justifications spécifiques aux prêteurs…

2 days ago

Lening Zonder Toetsing

In de dynamische economische omgeving van vandaag kan de behoefte aan snelle financiële middelen opkomen…

2 days ago

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

This website uses cookies.