Tarım Sektörüne Verilen Destekler Olumlu Yansıdı

Türkiye tarım sektörü ve destekleri hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülkemizin tarımsal hasılada Avrupa’da ilk sırada yer aldığını, tüm dünyada ise 7. sırada bulunduğunu bildirdi.

Geçmiş dönemlere kıyasla tarım sektöründe verilen desteklerin yüzde 70 oranında artış gösterdiğini söyleyen Pakdemirli, 16 sene öncesinde 18 milyar lira tutarında tarımsal destek sağlandığını, ancak şuan bakıldığı zaman 14,5 milyar Türk Lirası tutarında ödeme gerçekleştiğini, gelecek sene tarım sektörüne verilecek destek tutarının ise 16,1 milyar Türk Lirası olacağını söyledi.

Tarıma Verilen Destekler Olumlu Yansıdı

Tarım sektöründe verilen desteklerde artış göstermesinin olumlu etkilerinin görüldüğünü söyleyen Pakdemirli, bitkisel üretimin yüzde 22 oranında yükseldiğini, bu yükselişle de 98 milyon ton seviyesinden 120 milyon ton seviyesine ulaştığını, süt üretiminde yüzde 146 oranında artış yaşandığını, 8,4 milyon ton olan süt üretiminin 20,7 milyon ton seviyesine çıktığını söyledi. Benzer şekilde kırmızı et üretiminin de yüzde 167 oranında yükseldiğini söyleyen Pakdemirli, 421 bin ton olan kırmızı et üretiminin 1 milyon 126 bin ton seviyesine ulaştığını, tavuk eti üretiminin yüzde 200’lük artışla 700 bin ton seviyesinden 2,1 milyon ton seviyesine yükseldiğini, yumurta üretiminde ise yüzde 66 artışla 11,6 milyar taneden 19,3 milyar taneye ulaşıldığını söyledi.

Su ürünleri yetiştiricilik üretiminde Türkiye’nin dünyada en hızlı büyüyen 3. Ülke konumunda bulunduğunu söyleyen Pakdemirli, sektörde gerçekleşen başarılar sayesinde Avrupa Birliği ülkeleri arasında 7. Sırada 2. Sıraya yükseldiğimizi söyledi.