Teknoloji Devi Türkiye’de Ortaklık Kuruyor!

Dünya’nın en büyük online alışveriş şirketlerinden bir tanesi olan Alibaba’nın bulut bilişim alanında hizmet veren işlem kolu Alibaba Cloud, Türkiye’de bulut bilişim hizmetleri sektörüne adım atmak için E-Glober ile ortaklık kuruyor.

Alibaba, online ticaret konusunda elde ettiği büyük başarıları farklı sektörlere de taşımaya devam ediyor. Türkiye’den de büyük bir müşteri ve kullanım ağına sahip olan Alibaba, sahip olduğu bulut bilgi işlem kolu olan Alibaba Cloud ile Türkiye pazarına adım atıyor. Türkiye’de de bulut bilişim hizmeti sunmayı hedefleyen şirket, E-Glober ile bir ortaklık kurarak, yeni oluşumun temellerini atmış oldu. Alibaba Cloud’un Türkiye pazarına adım atması ile birlikte Türk şirketler firmanın sunduğu esnek bilgi işlem haznesine, veritabanı hizmetine, ağ oluşturma şansına, güvenlik ve ara katmak yazılımları sayesinde analitik ve büyük verilere ulaşma şansına sahip olacak.

Konu hakkında değerlendirme ve görüşlerini ileten Alibaba Cloud Uluslararası Genel Müdür Yardımcısı Yeming Wang, E-Glober’in Türkiye pazarında sahip olduğu uzmanlığı ile Alibaba Cloud’un sahip olduğu bulut bilişim çözüm yelpazesinin bir araya getirildiğini, bu işlem kapasitesi sayesinde Türkiye’deki her ölçekte olan şirketlere hizmet sunan bulut hizmet sağlayıcısı olmayı amaçladıklarını belirtti. E-Glober ile kurulan ortaklığı değerlendiren Wang, bu ortaklığın hem dil ve kültür bariyerlerini aşma konusunda, hem de gelişmiş yerel bağlantılar ve tecrübe sayesinde Alibaba Cloud’un Türkiye pazarındaki konumunu güçlendireceğini kaydetti.

Şirketin Türkiye pazarındaki en büyük hedefleri arasında online perakende, multimedya, oyun gibi sektörlerde Türk firmaların sahip oldukları ihtiyaçları çözüme kavuşturmak olurken, IDC’nin verilerine göre Türkiye’de ilgili pazarın büyüklüğü 96,93 milyon Dolar seviyesine tekabül ediyor.