Tüfenkci: Fuar Denetimleri TOBB’a Verildi, Güven ve Kalite Arttı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Sertifikası Töreni’nde açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB ile çok sayıda çalışmalara imza attıklarını, oda ve borsaların seçim sürecine girdiklerini, yapılacak olan seçimlerin Türkiye için çok önemli olduğunu, önceki dönemlerde fuarların yapıldığı zamanlarda vatandaşların dolandırıldığını, artık fuarların denetimlerinin TOBB’da olduğunu söyledi.

Oda ile borsaların şehirlerin vitrini, vizyonu anlamına geldiğini söyleyen Tüfenkci, kaliteli oda ile borsa başkanlarının bulundukları ilin ticarine, imarına ve sanayisine önemli değerler kattığını söyledi.

TOBB tarafından çalışmaları devam eden akreditasyonun odalar arasında belli standartların sağlanması kapsamında önemli olduğunu söyleyen Tüfenci, yapılacak olan her işte belli bir ölçü tutturulmasının, kurallarının olmasının o iş için güvenli olduğunu gösterdiğini, aynı zamanda da kalitesini yükselttiğini, hizmet ile üretimde belli standartların sağlanmasının tarih boyunca uygulamada olduğunu, bunun en güzel örneğinin Ahilik sistemi olduğunu söyledi.

Tüfenkci: Akreditasyonlar Şeffaflık ve Hesap Verebilir Hizmet Anlayışını Getirecek

Oda ve borsa sistemine duyulan güvenin yükselmesine katkı sağlayacak en önemli faktörlerden birinin de şeffaflık olduğunu söyleyen Tüfenkci, verilen akreditasyonların çok daha şeffaf ve hesap verebilir hizmet anlayışını getireceğini söyledi.

Asıl önemli olanın vatandaş ile devlet arasında mesafe olmaması olduğunu söyleyen Tüfenkci, devletin olanaklarının milletin kullanması için olduğunu, yapılan işlerin, doğrudan yatırımı, istihdamı ve üretimi artırmak için olduğunu söyledi. Hükümet ve Bakanlık olarak görevde oldukları süre boyunca hem yerli hem de yabancı yatırımcılar ülkemizde yatırım yapmaya teşvik etme kapsamında önemli projeleri faaliyete geçirdiklerini söyleyen Tüfenkci, hem iş kapılarının açılması hem de refah seviyesinin yükselmesi için sürekli çalıştıklarını, yatırımı getirmenin kendi işleri olduğunu söyledi.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.