Türkiye Ekonomisi Büyüme Tahminleri Yukarı Yönlü Revize Edildi!

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s, “Küresel Makro Ekonomik Görünüm” raporunu açıkladı.

Açıklanan rapora göre, Türkiye’nin 2017’ye ilişkin büyüme tahmini açıklandı yüzde 2,6 seviyesinde olan bu tahmin yüzde 3,7 seviyesine çıktı.

2018’de Ekonomik Büyüme Tahmini Yüzde 3,2

Türkiye ekonomisi kapsamında geçen yılın son çeyrek döneminde büyümenin tekrardan yükselmesi sonrasında bu yılın ilk yarısında iyileşmesini de sürdürdü. Bunun sonucunda ise Türkiye’nin 2017 için olan büyüme tahmini yüzde 2,6 seviyesinden yüzde 3,7 seviyesine çıktı. 2018 için ekonomik büyüme tahmini ise yaklaşık olarak yüzde 3,2 düzeyinde gerçekleşmesi beklenmekte.

Turist Sayısı, Vergi İndirimi ve İhracat Ekonominin Büyümesine Sebep Oldu

Türkiye ekonomisinin tahmin edilenden daha fazla büyüme göstermesine sebep olarak ise İsrail ile Rusya’dan ülkemize gelen turist sayısından meydana gelen artış, vergilerde yapılan indirimler ile kredi teminatı ve benzeri gibi teşvik uygulamalarının yapılması, fiyat rekabeti kapsamında Avrupa Birliği’ne gerçekleştirilen ihracatın artış göstermesi olarak gösterildi.

Nisan ayından gerçekleşen referandum sonrasında yerel gerilimlerde de azalma meydana gelmesi belirtilen raporda, 2016’da ve 2017’nin başında görülen sert değer kayıplarının sonrasında TL’nin de önemli ölçüde istikrar kazandığı yazdı.

2017’nin ilk çeyrek döneminde özel tüketim harcamaları 2016 yılının son çeyrek dönemi ile karşılaştırıldığı zaman yıllık olarak yüzde 5,7 seviyesinden yüzde 5,1 seviyesine düşüş yaşandığı gözlemlendi.

G20 ekonomileri hakkında da verilere yer verilen raporda ortalama büyümenin 2016 yılında yüzde 2,6 seviyesinden 2017 ve 2018’de yüzde 3 seviyesine kadar yükselmesi beklenildiği belirtildi.

Raporlar ilgili açıklamalarda bulunan Moody’s Genel Direktör Yardımcısı Elena Duggar, global ekonominin büyümesini güçlü bir şekilde sürdüğünü, kendilerine gelen güçlü verilerin Almanya, Japonya, Çin, Meksika, Fransa, Güney Kore, İtalya ve Türkiye’nin 2017 kapsamındaki büyümelerini yukarı yönlü revize edilmesine neden olduğunu söyledi.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.