Vergiye Uyumlu Mükelleflere Yeni Kolaylık: 60 Ay Vade Olanağı!

Bakanlar Kurulu tarafından alınan “Vergiye Uyumlu Mükelleflerin Borçlarının Tecili Hakkında Kararı” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Yürürlüğe giren bu karar ile birlikte vergiye uyumlu olan mükellefler için 60 aya varan taksit imkânı getirildi.

Vergiye uyumlu olan mükellefler, zor bir dönem geçirmeleri halinde; sahip oldukları vergi borçlarını, içinde bulundukları şartlara göre 60 aya kadar uzatarak taksitlendirebilecekler. Bakanlar Kurulu tarafından alınan bu karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan “Vergiye Uyumlu Mükelleflerin Borçlarının Tecili Hakkında Kararı” kapsamında; vergiye uyumlu olma konusunda bir problemi bulunmayan, lakin zor duruma düşen mükellefler için özel bir yapılandırma şartı getirildi. Mükelleflerin, borçları için içerisinde bulundukları durum kapsamında 60 aya kadar vade imkânı getirilirken, taksitlendirilecek borçlar için gecikme zammı olarak da Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’nde yaşanan aylık değişim oranları baz alınarak bir hesaplama yapılacağı ifade edildi.

1 Ocak 2018 Sonrası Ödemesi Gelmiş Tüm Borçlara Kolaylık!

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş iken, bu karar 1 Ocak 2018 tarihi sonrasında vadesi gelmiş olan tüm alacaklar için, gerekli şartların sağlanması halinde uygulamada olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer yönetmelik ise “Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” oldu. Bu yönetmelik kapsamında ise kamu idarelerinin sahip oldukları mali tablolarının ve bu idarelerin kontrolleri altında olan kurumların veya kuruluşların sahip oldukları mali bilgiler ile birlikte konsolide edilerek hazırlanması, aynı zamanda arsa ve binalar için ayrı ayrı bir muhasebeleştirmenin yapılması, maddi ve maddi olmayan tüm varlıkların da değer düşüklüğü karşılığı ayrılabilmesi için gerekli olan ortam sağlanmış oldu.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

1 month ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

1 month ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

1 month ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

5 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

5 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

5 months ago

This website uses cookies.