Yarın Toplantı Yapılacak! 2018’de Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

İşveren, işçi ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Komisyonu, gelecek yıl için geçerli olacak asgari ücreti yarın yapılacak toplantıda belirleyecek ve açıklayacak.

İşverenleri temsil eden TİSK, işçileri temsil eden ise Türk-İş olacak. Yarın yapılacak toplantı sonrasında ise verilen kararlar kamuoyu ile paylaşılacak.

Şuanda brüt olarak 1.777 Türk Lirası, net olarak ise 1.404 Türk Lirası olan asgari ücretin, ortalama olarak yüzde 12 oranındaki enflasyon baza alınarak zam yapılması durumunda brüt asgari ücret 1.990 Türk Lirası, net asgari ücretin ise 1.572 Türk Lirası değerinde olması bekleniyor.

2.000 TL Teklif Sunuldu

Diğer bir yandan ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte milletvekilleri Ömer Fethi Gürer, Fatma Kaplan Hürriyet ve Ünal Demirtaş ise  2018 yılında asgari ücretin net olarak 2.000 Türk Lirası olması için meclise kanun teklifi beyanında bulundu.

Asgari ücretlinin enflasyon nedeni ile cebinden 1 senelik süreçte 500 Türk Lirası eksildiği belirtilen teklifte, bu duruma bir de Türk Lirası’nın değer kaybı eklendiği zaman alım gücünün daha da gerilere kadar düştüğü, asgari ücretin enflasyon kaynaklı olarak yaşadığı kaybı karşılamaktan uzak kararlar, açlık ve yoksulluk sınırının altında bir asgari ücret ile yaşamlarını sürdürmeye mecbur kılınan milyonlarca vatandaşı mağdur edeceği belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2018 yılında asgari ücreti net olarak bin 893 lira 90 kuruş olması doğrultusundaki tekliflerinde ısrarlı olduklarını, işverenlerin övünerek bahsettikleri 2017 senesinin asgari ücret rakamının halinin ortada olduğunu, bu ücretin yüksek bulunmaması gerektiğini söyledi.

Recent Posts

Patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts ir finansiāls instruments, kas sniedz iespēju fiziskām personām aizņemties naudu no bankām vai…

2 months ago

Půjčky bez registru

  Půjčky bez registru" v České republice označují typ úvěru, při jehož poskytování nedochází k…

2 months ago

Persoonlijke lening

In de wereld van financiën biedt een persoonlijke lening ("persoonlijke lening") een uitweg voor individuen…

2 months ago

Christmas Loans in Canada

A Comprehensive Guide to Christmas Loans in Canada: Quick, Accessible, and Inclusive. As the festive…

6 months ago

Christmas Loans in New Zealand

Embracing the Festive Season: A Guide to Christmas Loans in New Zealand. The holiday season…

6 months ago

Christmas Loans in Australia

Navigating Christmas Loans in Australia: Solutions for Every Financial Need. As the festive season approaches…

6 months ago

This website uses cookies.