2018’de 2. El Otomotiv Sektöründe Beklenti 7 Milyon

MASFED Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, otomotiv sektörünün 2017 yılı değerlendirmesi ile 2018’den beklentilerini açıkladı.

Bu yılın sektör için çok iyi geçtiğini söyleyen Erkoç, hem sıfır otomobillerde hem de ikinci el otomobillerde beklentilerinin karşılandığını söyledi.

Ocak ile Kasım dönemleri arasında geçen sene ile aynı düzeyde giden sıfır kilometre araçların, yıl sonunda ortalama olarak 1 milyonda tamamlanacağını beklediklerini söyleyen Erkoç, ikinci el araç piyasasında da hareketliliğin tüm sen boyunca olduğunu, sektör hareketliliğinin 2018’de sürmesini beklediklerini, olağandışı herhangi bir şeyin yaşanmaması durumunda gelecek seneki hedeflerinin olacağını, 2018’de ikini el araç sektöründe 7 milyon tane aracın el değiştirmesini beklediklerini, ikinci el araç sektöründe yapılacak düzenlemelerin sektörü de daha da hareketlendireceğini, ülkemizin lokomotif sektörlerinden birinin inşaat olduğunu, diğerinin ise otomotiv sektörü olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakanlığa sunulan ikinci el otomobil satışları kapsamındaki düzenlemenin sektöre hareket getireceğini söyleyen Erkoç, yapılan düzenlenmelerin aynı zamanda da sektörde çoğu probleme çözüm olacağını söyledi.

2.el araç ticaretinde merdiven altı diye tabir olduğunu söyleyen Erkoç, bu kişilerin yapacaklarının önüne geçebilmek adına MASFED olarak çalışmalarını sürdürdüklerini, bu durumun hem devletin vergi kaybı yaşamasına sebep olduğunu hem de vatandaşların güvenlerini kırdıklarını, gelecek yıl yapılacak olan düzenlemeler ile bu problemlerin ortadan kalkacağını, ülkemizde 2. el araç ticareti yapan ortama olarak 100 bin kişi olduğunu, bunların ise 65 ile 70 binin kayıt dışı olduğunu söyledi.