2018’de Büyüme Rakamları Yakalanamazsa İşsizlik Artar!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, yaptığı açıklamada 2018 yılı için büyüme oranlarının düşük bir seyir izleyeceği tahmininde bulundu.

BETAM Direktörü konumunda olan Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Türkiye ekonomisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek yıl içerisinde Türkiye ekonomisinin elde edeceği büyüme oranlarının düşük kalacağı tahmininde bulunan Gürsel, en büyük riskin, bu oranların düşük kalması olduğunu ifade etti.

Gelecek yıl içerisinde Türkiye’nin daha öncesinde içinden geçtiği ekonomik kriz olayları gibi bir kriz beklenmediğini sözlerine ekleyen Gürsel, Türkiye ekonomisinin geleceği nokta için yeterli sayıda bir istihdam alanının yaratılamayacağı bir nokta olması halinde bu yıl beklenilen yüzde 6 oranındaki büyümenin gelecek yıl ulaşması zor bir başarı olarak kalacağını kaydetti.

2018 yılı içerisinde Türkiye’nin ekonomik büyüme rakamlarının yüzde 4’ün altında kalacağını ifade eden Prof. Dr. Gürsel, 2017 yılı içerisinde tanınmış olan teşviklerin gelecek yıl içerisinde tanınmayacak olması, yüksek enflasyon ve hareketli döviz kurları sebebi ile satın alma gücünde yaşanan düşüş ile özel tüketim alanlarında azalmanın baş göstereceğini, tüm bu sebepler ışığında da Türkiye’nin ekonomik büyümesinin üzerinde önemli bir baskı ortamının oluşacağını ifade ederken, gerçekleşme ihtimali yüksek olan bu senaryonun hayata geçmesi halinde işsizlik oranlarının da önemli ölçüde yükseliş yakalayacağını kaydetti.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, büyüme oranlarının beklenen rakamların altında kalmasının istihdamı önemli ölçüde riske sokacağını, istihdamın sağlanamaması halinde de işsizliğin bu bağlamda önemli bir artış yaşamaya başlayabileceğini sözlerine ekledi.