5G Teknolojisi İçin Verizon Tarafından Büyük Bir Satın Alma Anlaşması Yapıldı

Verizon Wireless, en büyük rakibinin yapmış olduğu teklifin iki katını vererek, 5G teknolojisi üzerinde çalışmalar yürüten Straight Path isimli şirketi satın almak için anlaşma yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en büyük cep telefon operatörü ve internet sağlayıcısı şirketi olan Verizon bir açıklama yaparak, 5G teknolojisinde kritik bir öneme sahip olan Straight Path isimli şirketi, yaklaşık olarak 3,1 milyon dolara satın almak üzere anlaşma sağladığını kamuoyuna duyurdu.

Şirketler tarafından yapılan açıklamalarda, Verizon’ın şirketinin, Straight Path’ın bir hissesinin başına 184 milyon dolar civarında ödeyeceğini ve toplamda satın alma maliyetinin 3,1 milyon dolar civarında olduğu bildirildi. Ayrıca anlaşmanın, federal regülatörler tarafından onaylanmasından sonra 9 ay gibi bir süre zarfı içerisinde tamamlanması beklentisinde oldukları da belirtildi.

5G Teknolojisi ve cep telefonu sinyalleri üzerine araştırma ve çalışmalar yapan Straight Path Şirketi’nin, yaklaşık 1 ay öncesinde Verizon Wireless’ın en büyük rakibi olan AT & T şirketi tarafından 1,6 milyar dolar karşılığında satın almaya hazırlandığı gündeme getirilmişti. Fakat Verizon, neredeyse rakibinin vermiş olduğu fiyatın iki katını teklif ederek, satın almak üzere Straight Path ile anlaşma sağladı.

Bu konuda bazı uzmanlar tarafında açıklama yapılarak, bu yılın ilk 3 ayı içerisinde yaklaşık olarak 307 bin müşteisini kaybeden Verizon’ın, Amerika Birleşik Devletleri’nde 5G Teknolojisini en kısa zamanda hayata geçirebilirse, kaybettiği müşteri sayısının da üzerine çıkarak rekor kırabileceğini belirtiliyor. Verizon’ın bu yılın ilk 3 ayında elde ettiği kazancını, geçtiğimiz yılın aynı dönemine nazaran yüzde 7,3 civarında düşürdüğü ve net karında da yüzde 20 civarında düşüş yaşadığı da belirtildi.

Ayrıca Verizon’un anlaşma aşamasında olan internet şirketi Yahoo’yu satın alma işlemlerinin de önümüzde ki aylarda tamamlanacağı söyleniyor.