Altın İçin 173 TL Barajı Sürpriz Olmayacak!

Gram altın fiyatı kasım ayını yüzde 3,8 oranında yükseliş yakalayarak kapattı.

Döviz kurları sebebiyle ortaya çıkan etki, altın fiyatlarını direk etkiledi. Kasım ayında birçok rekoru ardı ardına kıran gram altın fiyatları, yatırımcısına 1 ayda yüzde 3,8 oranında getiri sağlattı.

Jeopolitik ve siyasi risklerin yoğun olduğu dönemde, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar, altın fiyatlarına direk etki yarattı. Ekim ayında yüzde 5,6 oranında getiri sağlatan altın, kasım ayında da yüzde 3,8 getiri elde ettirerek 160,1 Türk Lirası değerinden ayı kapattı.

Yıl başından bu yana geçen süreçte altın yatırımcısı yüzde 23,3 oranında kazanç sağlarken beklenen tahminler gram altın fiyatlarının Aralık ayı içerisinde 168 Türk Lirası ile 171 Türk Lirası seviyelerine kadar yükselebileceğini gösterdi.

Teknik açıdan bakıldığında altının gram fiyatı için 160 Türk Lirası seviyesinin ana destek konumu, 164 Türk Lirası üzerindeki yeni fiyat hareketlerinde ise 169 Türk Lirası ve 173 Türk Lirası seviyelerinin de direnç konumları olduğu ifade edildi.

Bir süredir bin 295 dolar seviyesini hedefleyen altının ons fiyatı için ise en yakın teknik direnç bin 310 dolar seviyesi olarak belirtilirken, Dolar’ın 3,98 Türk Lirası üzerinde 4,00 ve 4,05 Türk Lirası gibi yakın vadeli olan dirençlerin de hesaba katılması halinde altının gram fiyatının 173 Türk Lirası seviyelerine çıkması da yatırımcısını şaşırtmayacak.

Aralık ayı genelinde takip edilecek genel veriler arasında yurt içi için enflasyon ve büyüme beklentileri ile Merkez Bankası tarafından alınacak faiz kararı etkili olurken, yurt dışında da ABD’nin vergi reformu ile alakalı gerçekleştireceği gelişmeler, FED’in faiz konusunda alacağı kararlar ve Kuzey Kore ile yaşanan jeopolitik risklerin de yakın mercek  altında olacağı ifade ediliyor.