Altın Mevduat Hesabı Nedir?

Altın fiyatları, dünyada ve ülkemizde yaşanan pek çok gelişmeye bağlı olarak yeniden artışa geçiyor ve altın birikimi yeniden gözde olmaya başlıyor.

Altın birikimi, Türk yatırımcılarının geleneksel yatırım aracı olmaya devam ediyor. Önceki ay en çok kazandıran yatırım aracının altın olması da bunun işaretlerinden birisi. Altın yatırımı son zamanların en çok tercih edilen mevduat hesapları arasında yer alıyor. Aynı zamanda söz konusu hesap kazandırmaya da devam ediyor.

2018’de En Çok Altın Kazandırdı!

Bankalar ve yatırım ürünlerinden olan altın mevduat hesabı da yeniden ilgi çekmeye başlıyor. Altın fiyatlarının yükselmesi altın yatırımı yapanlar için çok avantajlı oldu.

Peki Altın Mevduat Hesabı Nedir?

Vadeli mevduat hesabı ve vadesiz mevduat hesabı seçeneklerinin temel prensiplerine bağlı olarak hazırlanan altın mevduat hesabı ürünlerini şöyle özetlemek mümkün:

  • Vadesiz altın mevduat hesabıile hesap sahipleri hesaplarındaki birikimi gram altın fiyatı üzerinden yönetir. Ekstra bir faiz uygulanmadan, değişen altın fiyatlarına göre altın alım satımı gerçekleştirerek birikim ve yatırım yapmaya çalışırlar.
  • Vadeli altın mevduat hesabıise tıpkı standart vadeli hesap ürünleri gibi vadeli hesap faizlerinden beslenen bir hesap türüdür.
  • Altın mevduat hesabı faizleri ve vadelere göre uygulanan ekstra faizlerle altın birikimi değerlenebilir veya değer kaybedebilir.