Antalya Turizminden Rekor

Turizm sektöründe yaşanan birtakım sorunlar özellikle turizm şehri olarak adlandırılan Antalya’yı olumsuz bir şekilde etkilemişti. Alınan tedbirler ve verilen teşvikler sonrasında hareketlenen turizm sektöründe Antalya’nın yüzü beklenmedik bir şekilde güldü.

Türkiye turizmi geçtiğimiz iki yıl için olumsuz bir şekilde etkilenmişti. Ülkenin içinde yaşanan terör sorunları dış ülkelerle yaşanan bazı problemler sorunların turizm sektörüne kadar yansımasına neden oldu. Bu durumda turizm sektörünün olumsuz bir şekilde etkilenmesi aynı şekilde ekonomiyi de olumsuz bir şekilde etkilemişti. Turizm sektörünün sekteye uğramasında en önemli etkenin Rusya ile yaşanan problemlerden kaynaklandığı ifade edildi.

Rusya pazarı turizm sektörü açısından önem teşkil ederken son bir yıl içerisinde atılan adımlar sayesinde iki ülke arasında meydana gelen tüm sorunların ortadan kaldırıldığı tespit edilmişti. Sorunların sona ermesinin ardından geçen yıl gelmemiş olan Rus turistlerin bu yıl Türkiye’ye akın ettikleri öğrenildi. Her geçen gün turizm bölgelerinde Rus tatilcilerin sayılarının biraz daha arttığı ve sektöre katkı sağladıkları belirlendi. Haziran ayında bu sayının rekor seviyeye ulaştığı tespit edildi. Yabancı turistler arasında bir değerlendirme yapıldığı zaman bu süreçte ilk sırayı Rusların aldığı açıklanmıştı. Sıralamayı İran, İsrail, Litvanya, Kosova, Ürdün ve Irak alıyor.

Avrupa pazarında bu süreçte bir hareketliliğin olması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi. Sezonun ortalarına kadar gelinmişken henüz belirlenen rakamların üzerine çıkmak için vakit olduğu açıklandı. Özellikle büyük problemler yaşayan Antalya’nın bu toparlanma ile birlikte harekete geçmiş olması dikkatlerden kaçmadı. Antalya pazarı büyük bir toparlanma içerisine girdi.