Araç Sahipleri Dikkat! Aracınız Muayeneden Geçemeyebilir!

Araç sahibi olan herkesi çok yakından ilgilendirecek yeni düzenlemeler yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yapılan düzenlemeler sonrasında otomobillerdeki filmli cam ile renkli cam kullanımlarına yeniden yasak koydu.

Artık Yasak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, otomobil sahibi olan herkesi ilgilendiren yönetmelikte değişiklik yaptı. Filmli ve renkli cam montajlı kullanımlara yasak kararı alındı. Söz konusu yönetmelik resmi gazetenin mükerrer sayısında yayınlandı. Bunun sonucunda yönetmelikte yapılan değişiklikler resmen yürürlülüğe girmiş oldu.

Sınırlar Karayolları Trafik Yönetmeliğince Belirlenecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yönetmelik kapsamında otomobillerde vatandaşların çok sık kullanmayı tercih ettiği renkli ve filmli can montajlarında değişikliğe gitti. Alınan karar otomobil camlarının Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 63. maddesinin uygulanması ile gerçekleşti. Son durum olarak da artık kesin olarak kişilerin araçlarında renkli cam kullanılması yasaklanmış oldu.

Trafik Yönetmeliği’nin 63. Maddesi kapsamında da yine kara taşıtlarının camlarının görüntü kirliliği yaratmayacak şekilde kullanılması gerekmekte. Bunun sonucunda da camlara koyu renklerde film yapıştırmak görüntü bozan kriterler arasında yer alıyor. Trafik yönetmeliğinin ilgili maddesi de camlarda bu unsurların kullanımı kesin olarak yasak kılıyor.

Düzenleme sonrasında açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, söz konusu kararların alınmasında ulusal güvenliğin göz önünde bulundurulduğunu, yapılan düzenleme öncesinde araç sahibi vatandaşların bakanlığın onay verdiği cam filmleri kullanmasına herhangi bir sakınca görülmediğini, yalnızca cam önlerde kullanılmadığını, ancak şuanda alınan karar ile birlikte araç sahiplerinin tüm cam filmleri çıkartması gerektiğini bildirdi. Cam filmlerini çıkartmayan kişilerin araçları ise muayeneden geçemeyecek.