ATM’ ye Param Sıkıştı, Ne Yapmalıyım?

Günümüzde bankaların insanlara sunduğu en büyük hizmet elbette ki ATM’lerdir. Bu ATM’ler sayesinde bankalara duyulan ihtiyaç büyük oranda ortadan kalkmıştır. Özellikle para yatırma ve para çekme konularında bu ATM’ler yoğun olarak kullanılmaktadır.

Bu ATM’lerin kurulmasındaki en büyük amaç ise, bankaların müşterilerine hızlı işlem yapabilme şansı vermek istemeleridir. Bankalar kapalı olsa dahi, bu ATM’lerden kolaylıkla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Özellikle bazı kişiler ATM kullanımı konusunda belli başlı sorunlar da yaşamaktadır. Bazı durumlarda ATM’lerde çeşitli para sıkışması ya da paranın yutulması gibi sorunlar yaşanmaktadır.

ATM’ ye Param Sıkıştı, Ne Yapmalıyım?

Eğer kullandığınız ATM, bankanın yanında olan bir ATM ise, anında şubeye giderek sıkışan paranızı kurtarabilirsiniz. ATM’ye sıkışan paralar, bir süre içine ATM tarafından yutulmaktadır. Bu durumlarda şubeye girerek hesap kartınızı göstermeniz yeterlidir.

Şube görevlisi sizlere isminizi, soyadınızı, numaranızı ve imzanızı belirteceğiniz bir kâğıt verecektir. Ardından da ATM’ye sıkışan paranın banknot durumunu sizlere soracaktır. Sıkışan paranın doğru bir şekilde kaç TL’lik banknot olduğunu söylerseniz, paranızı geri alabilirsiniz.

Paranızın sıkıştığı ATM, bankanın yanında değilse, ya da o an için bankalar kapalıysa bu durumda öncelikle bankanın müşteri hizmetleri servisini aramanız gerekmektedir. Müşteri hizmetleri sizlere gerekli yönlendirmeyi yaparak, paranızın sizlere geri gelmesini sağlayacaktır.

Bu aşamada müşteri hizmetleri sizleri bankalara yönlendirecek ve paranızı almanızı sağlayacaktır. ATM cihazları son derece teknolojik ve akıllı cihazlar olarak bilinmektedir. Sıkışan ve ardından yutulan paralar, ATM içerisinde ayrı bir hazneye depolanmaktadır. Yani bu paralar direkt olarak ATM kasasına gitmemektedir. Ayrı bir hazneye depolanan bu paraları, şubeye ya da müşteri hizmetlerine başvurarak rahatlıkla alabilirsiniz.