Borsa İstanbul Yatırımcısına Üst Üste Değer Kazandırdı

1998 yılından bugüne kadar aylık bazda yükselişini sürekli  olarak devam ettiren Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi ilk defa üst üste 9 ay değer kazandı.

Geçen senenin aralık ayı döneminde yükseliş yapmaya başlayan BIST 100 endeksi, rallisini bugüne kadar sürdürdü. Bu yükseliş ile de endeks üst üste 9 ay yatırımcısına kazandırmaya devam etti. Bunun sonucunda ise geride kalan son 20 sene içinde en uzun soluklu artışını gerçekleştiren BIST 100 endeksi yatırımcılarını sevindirdi.

Borsa İstanbul’da işleme giren hisse senetlerinin bu dönemdeki ortalama olarak getirisine bakıldığı zaman ilk sıralarda yer alan dünya borsaları ile alternatif yatırım araçlarına fark attı. Söz konusu fark ise yüzde 49’a çıktı.

Borsa İstanbul, 1997 senesinin mayıs ayı döneminde başlayıp ve 1998 senesinin ocak döneminde kadar süren 9 aylık artış rallisinde yüzde 149 kazandırmıştı. Bunun devamında ise aylık olarak artışlarına devam eden Borsa İstanbul, 1998 senesinin şubat döneminde yüzde 7,8 oranında düşüş yaşamıştı.

Geçen senenin kasım dönemini 73.995 puan değerinde bitiren BIST 100 endeksi, takibindeki 9 aylık süreçle artmaya devam etti ve o dönemde tüm dönemlerin en yüksek seviyesi ile zirveye oturdu.Zirvedeki değeri 110.534 puan BIST 100 endeksi, günlük kapanışını ise 110.423 puan ile yapmıştı. Haftalık ile aylık bazdaki rekor kapanışları ise 110.010 puan değerinde olmuştu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, benzeri ile kıyaslama yapıldığı zaman BIST 100 endeksinin bugün bile yüzde 20 ile yüzde 30 seviyeleri arasında daha ucuz olduğunun görüldüğünü söyledi.

Borsa İstanbul Kazandırmaya Devam Edebilir

Borsa İstanbul’un  9 aydır kazandırdığını söyleyen Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal ise kazandırmaya da devam edebileceğinin bilgisini aktardı.