Bu Sene 26 Milyon Lira Barınma Yardımı Yapıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2018’in ocak ile mayıs dönemleri arasında oturulmayacak ölçüde bulunan eski, sağlıksız ve bakımsız evleri olan 9 binden fazla aileye evlerinin bakım ve onarımları için 26 milyon Türk Lirasından fazla destek sağlandı. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından ise avantajı olmayan kişiler için 40 farklı çeşitte sosyal yardım programı yürüttü. Bunlardan biri de barınma yardımları programıydı. Bu kapsamda da eski, oturulmayacak durumda olan sağlıksız evlerin tekrardan yapılması ve onarılması için destek sağlandı.

26 Bin Aileye Yardım

Bakanlık tarafından geçen sene barınma yardımları dahilinde ödenek ayrılan hane sayısı 26 bin 952 olarak açıklandı. Söz konusu evlerin onarımları ve bakımları için verilen ödenek tutarı ise toplamda 89 milyon 427 bin 128 Türk Lirasına tekabül etti.  Barınma yardımlarından yararlanan hane sayısı bu yılın ocak ile mayıs dönemleri arasında 9 bin 860’a çıktı. Yapılan yardım ödeneği ise 26 milyon 614 bin 751 Türk Lirası olarak açıklandı.

Barınma yardımları dahilinde, oturulmayacak seviyede olan eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde hayatlarını sürdüren yoksul durumda bulunan vatandaşlara evlerinin bakımları ve onarımları için, betonarme veya prefabrik ev yapımları için destekle birlikte ev eşyası alımları kapsamında ayni ya da nakdi olarak ödenek sağlanıyor. Verilecek olan destek asgari maaşın ücret birinde az gelire sahip olan vatandaşlara, engelli, yaşlı, yetim ve öksüz, eşlerinden ayrılmış ya da eşleri vefat etmiş kadınların yaşadıkları evlere sağlanıyor. Bu kapsamda da kişiler ilçelerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfların tapu bilgileri ile ibrazda bulunabiliyor.  Eğer ailelere yardım kararı verilirse 25 bin liraya kadar destek sağlanıyor.