Çiftçilere Müjde! Destekler Yine Erken Yatacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çiftçilere verilecek olan tarımsal desteklerin 2018 yılında olduğu gibi, 2019 yılında da erken ödeneceğini müjdeledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, gündem hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin sahip olduğu verimli tarım arazileri sayesinde Dünya genelinde en önemli gıda üretim merkezlerinden bir tanesi olmayı başaracağını belirten Bakan Fakıbaba, üretimin desteklenmesi konusunda hem üreticilerle, hem de tüketicilerle daha fazla iş birliği yapılmasının planlar dahilinde olduğunu ifade etti.

Hem üreticilerin, hem de tüketicilerin rahatlatılması amacıyla çalışmalar yapılacağını belirten Bakan Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında Türkiye’de çiftçilere gerçekleştirilen desteklerin tarihleri için bir değişikliğe gidildiğini vurguladı. 2018 yılında tarımsal destekleme ödemelerinin Şubat ayında yapıldığını hatırlatan Bakan Fakıbaba, bu ödemelerin 2018 yılında da Şubat ayı içerisinde erken ödeme olarak yapılacağını kaydetti.

Bu ödemelerin daha önceki yıllarda Haziran – Temmuz dönemlerinde verildiğini hatırlatan Bakan Fakıbaba, bu yıl ve gelecek yıl için ödemelerin Şubat ayında çekildiğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı olan tüm kurumlarla ve kuruluşların temsilcileri ile sık sık toplantı gerçekleştirerek hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan çalışmalarla alakalı fikir alışverişi gerçekleştirildiğini belirten Bakan Fakıbaba, hem üreticilerle, hem de tüketicilerle yüz yüze görüşmenin de oldukça önemli olduğunu, bunun için de çaba sarf ettiklerini belirtti.

Haftalık ziyaretleri hakkında da bilgi veren Bakan Fakıbaba, haftada en az üç ziyaret gerçekleştirdiklerini, bu ziyaretlerde de yapılabilecek ve yapılamayacak tüm detayların masaya yatırıldığını belirtti.