Çocuklarda Kişisel Gelişim Süreci

Her insan doğduğu andan itibaren, yavaş yavaş gelişir, gelişir ve olgunlaşır. İnsanların gelişmesinde hayatında yaşadığı anılar, insanların onlara verdiği olumlu olumsuz öğütler, aileden gördüğü belki de okulda hocasından gördüğü tavırlar bu süreçte yani büyüme sürecinde sana gelen her hamle senin kendi karakterini oluşturmandaki en önemli faktördür. Yani doğduğumuz anda gelişim sürecimizde bize pozitif katılan, doğru aktarılan bilgiler doğru yaklaşım tarzları belki de ileride bir Einstein olabilmek için hepimize fırsat yaratabilir hepimize. Aile kavramı yaratıldığı zaman yani evlilik olayı gerçekleştiği zaman tam olarak artık bir yönetici vasfına sahip birer kişi olmaktayız hepimiz.

 

Evlilik, Aile, Çocuk ve Kişisel Gelişim

Evlilik evresi yerine getirildikten sonra dediğimiz gibi artık hepimiz birer yöneticiyiz. Kendi evladımızı yetiştirmek, onu doğruya doğru itmek onun gelişimini en üst düzeyde sağlayabilmek bizim elimizde. Çocuk doğduğu zaman ona oyuncak verişimizden , yanında iletişimimizden her noktadan birer eğiticiyiz biz. Bizim ona karşı vereceğimiz her olumlu tavır onun kendini geliştirmesinde ki en önemli adım olacaktır. Düzgün bir aile yapısıyla düzgün bir yetiştiriciyle yetişen çocuklar belli bir yaştan itibaren yaşıtlarından daha üst düzey tavırlar sergileyip çoğu noktayı onlardan daha çabuk kapıp hayata resmen 1-0 önde başlamaktadır. Buda hem bizim ne kadar doğru bir yönetici onun da ne kadar doğru bir alıcı olduğunu göstermektedir.

Çocukluk sürecinde ona kattığımız olumlu kişisel gelişim evreleri, onu hayatının en kolay anında da en zor anında da birer çıkar yol bulabilme noktasında güçlü tutup kendini ifade etme konusunda en üst düzeye çıkaracaktır. Bunun için çocukluk döneminde kişiye sağlanan doğru gelişim hamleleri onu her zaman doğruya yönelmesi için hazır tutacak, bizleri de doğru bir insan haline getirecektir.