Diyet Yaparken Nasıl Yol İzlenmeli?

Hem zayıflamak, hem de kilo almak için yapılan diyetlere dair tüm detaylar!

 

Diyet yapmak genellikle zayıflamak için yapılan bir eylem olarak bilinse de; kilo almak için yapılan diyetler de vardır. Hem zayıflamak, hem de kilo almak için gereken diyetler konusunda hassas bir araştırma yaptık. İşte diyet yaparken izlenecek yöntemlere dair önemli püf noktaları!

ZAYIFLAMA DİYETİ

Kilo vermek istiyorsak uymamız gereken bazı kurallar vardır. Bunların arasında hangi yemeği ne zaman ve hangi sıklıkla tüketmeliyiz. Ne zaman ve ne kadar egzersiz yapmalıyız. Bunların hepsini ele alacağız. Bu konularda çok açık ve uyulması kolay bilgiler vereceğim sizlere. İlk olarak yemeklerimizden yarım saat önce mutlaka 3-4 bardak su tüketmeliyiz. Bu vücudumuza giren su açlık direncimizi güçlendirir ve az yemek tüketmemizi sağlar. Yemekten sonra tüketilen su ise besinleri midemizde şişireceği için kilo almamıza neden olur. O nedenle yemeklerden yarım saat sonra su içmeliyiz. Daha çok salata ağırlıklı beslenmeniz kilo vermenize yardımcı olacaktır. Bir diğer önemli konu spor. Peki egzersizleri ne zaman ve ne kadar yapacağız.

Öncelikle kan şekerimizin düşmemesi için aç karnına spor yapmamalıyız. Kahvaltıda hafif besinler ile geçtiğinden kahvaltıdan sonra sporu tavsiye etmem. Genellikle öğle yemeğinden veya akşam yemeğinden sonra yapmamız diyetimize yararlı olacaktır. Çünkü az da olsa yediğimiz ağır yiyecekleri eritme imkanı bulabiliriz. Meyve tüketirken de aynı su tüketiminde yaptığımız gibi yemeklerde yarım saat sonra ya da yemeklerden hemen önce yememiz gerekir ve tavsiye edilir.

 

KİLO ALMA DİYETİ

Kilo almak kilo vermeye göre biraz daha zor ve çaba isteyen bir diyettir. Çünkü vücudunuza zorla da olsa besin almak zorundasınız. Kilo almanın püf noktaları ise aslında zayıflama diyetinde yaptıklarımızın tam tersi. Öncelikle suyumuzu içerken yemeklerden hemen sonra tüketmeliyiz. Meyveyi ise her daim tüketebiliriz. Özellikle elma muz portakal gibi meyveler kolayca kilo almamızı sağlar. Badem, kaju, fıstık, nohut ve en önemlisi leblebi gibi kuruyemişler de kolayca kilo aldırabilir. Peki sporu ne zaman yapmalıyız?

Egzersizlerimizi kahvaltıdan sonra veya öğle yemeğinden sonra yaparsak vücudumuzda karbonhidrat açığı doyar kolayca acıkırız ve yemek yeriz. Egzersizlerimiz haftada 5 gün, günde 1-2 saat yapmamız yeterli olacaktır. Kaslarımızın genişlemesi hem vücudumuzun gelişmesine hem de genişleyen vücudun besin ihtiyacını karşılamak için aldığımız besinler kilo almamızı kolaylaştıracaktır.