Doğrudan Satış Sektöründe 200 bin Kişiye İş Kurma Fırsatı

Doğrudan Satış Sektöründe büyüme yaşanıyor.

Doğrudan Satış Derneği (DSD) Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Özsavaşçı yaptığı açıklamada 2017 yılı içerisinde doğrudan satış sektöründe 200 bin kişiye ek gelir sağlama olanağının yanı sıra, kendi işini kurma fırsatının da verileceğini aktardı.

Ev hanımlarından öğrencilere, serbest meslek çalışanlarından avukatlara, doktorlara kadar oldukça geniş bir kadro  ile birlikte doğrudan satış yapan Avon, Amway ve Herbalife gibi firmaların, 2017 yılı içerisinde 200 bin kişiye daha ek gelir imkanı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Çok farklı yaş aralığı ve meslek gruplarından olan insanların, farklı kurumsal firmaların katalog ürünleri ile birlikte doğrudan satış yapmasını ifade eden Doğrudan Satış Sektörü, 2015 yılı içerisinde 1,2 milyar Türk Lirası tutarında toplam satış hacmine ulaşmıştı. Sektör içerisinde 1,5 milyondan fazla kişinin olduğunu aktaran Özsavaşçı, aynı zamanda sektör çalışanlarına ek gelir imkanı ile birlikte kendi işini kurma imkanının da sağlandığını aktardı.

2017 yılı içerisinde toplamda 200 bin’den fazla kişiye ek gelir sağlama ve kendi işini kurma fırsatı verileceğinin öngörüldüğünü aktaran Özsavaşçı, 2017 sonunda toplam sektör büyüklüğünün 1,7 milyon kişiye ulaşmış olacağını tahmin ettiklerini aktardı.

Sektörün yüzde 80’lik kısmının kadın ağırlıklı çalışanlardan oluştuğunu belirten Özsavaşçı, yaklaşık olarak 1 milyon 150 bin farklı kadın girişimcinin bu sektörde çalıştığını aktarırken, sektörün ticaret yaptığı ve iletişim kurduğu kişi sayısınında 12 milyon’u geçtiğini aktardı.

6502 sayılı Tüketici Kanunu ile Doğrudan Satış sektörünün resmi bir tanıma kavuştuğunun altını çizen Özsavaşçı, piramit sisteminin de engellenmesi ile birlikte sektörde satış odaklı çalışma yapmanın kazancı sağlamaya yönelik tek çalışma olduğunun altını çizdi.