Dolar Vites Düşürmedi, Borsa İstanbul 100.000 Seviyesine Yaklaştı!

Merkez Bankası tarafından alınan karar, piyasalar tarafından sembolik olarak yorumlanıp, es geçildi. Dolar yükselişini devam ettirdi. Kur, gün içerisinde 4,27 Türk Lirası seviyesinin üzerini görmeyi başardı. Hafta başında yükseliş eğilimi devam etti.

Dolar kuru yeni haftaya da yükseliş eğilimini taşıdı. Merkez Bankası tarafından erken saatlerde atılan likidite adımı sembolik olarak yorumlandı ve es geçildi. Dolar, öğlen saatlerinde 4,27 Türk Lirası seviyesinin üzerine kadar çıktı.

Merkez Bankası Ne Yapmıştı?

Merkez Bankası, Türk Lirası’nın yaşadığı sert kayıpları engelleyebilmek adına 2,2 milyar Dolar olan döviz likiditesini bankaların kullanımına geçirecek bir likidite adımı atmıştı. Merkez Bankası tarafından atılan bu adım, piyasalar tarafından sembolik olarak yorumlandı. Analistler, Merkez Bankası’nın gerekli görülmesi halinde ilave sıkılaştırma yapmasının etkisini, yeni satış baskıları oluşturma konusunda da etkin olacağını ifade ediyor.

Borsa İstanbul’da Neler Oldu?

Haftanın ilk işlem gününde Borsa İstanbul’da da düşüş hakimdi. BIST 100 Endeksi günü yüzde 1 seviyesinin üzerinde bir düşüş ile kapattı. Hisse senetleri açısından bakıldığında haftanın ilk işlem gününde de satış taraflı bir ağırlık hakim oldu. Döviz kurlarında yaşanan yükselişin etkisi, Borsa İstanbul’u da alanı dahiline aldı.

Borsa İstanbul günün ilk yarısında 102 bin puan barajının hemen üzerinde denge sağlarken, ikinci yarısında 101 bin 86 puan seviyesine kadar indi.

BIST 100 Endeksi 101 bin 237 puan seviyesine kadar yükseldikten sonra 17.20 itibariyle 101 bin 243 puan civarında seyrediyor. Analistler tarafından yapılan açıklamada BIST 100 Endeksi için 101 bin 300 seviyesinin teknik açıdan destek konumu olduğu belirtilirken, 103 bin 400 puan seviyesinin de direnç konumu olarak ön plana çıktığı belirtiliyor.