Eliaçık: Ek Süre KOBİ’ler Çok Yararlı

BDDK’nın 16 Şubat tarihinde aldığı, 31 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen kredi kartlarının kullanımı ile uygulama kararının süresi uzatıldı.

Söz konusu süre uzatılması kapsamında 31 Aralık 2017 olan tarih 31 Ocak 2018’e uzatıldı. Açıklanan ek süre kararının, özellikle de internet üzerinden online olarak alışveriş yapan kişilere ulaşılması kapsamında yararlı olduğunu söyleyen Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin Başkanı Burhan Eliaçık, alınan kararın aynı zamanda da KOBİ’lerin e-ticaret sektörü ile buluşması için önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’de faaliyette bulunan bankaları, kart sahipleri aksi durumu belirtmediği sürece bireysel kredi kartları ile banka kartları hem yurtiçiyle hem de yurtdışıyla yapılan tüm e-ticaret işlemlerinde kartların kapatılması kararı alındı. Bunun için vatandaşların onay vermesi gerekecek. Onay süresi ise tekrardan uzatıldı.

Ülkemizde sunulan ödeme ile elektronik para hizmetlerinin gelişmesine öncülük ederek, vatandaşların ve işletmelerin hayatlarını daha kolay hale getirecek kolay, güvenli ve yenilikçi hizmetlere ulaşmasını sağlayan ve hedefleyen ÖDED Başkanı Burhan Eliaçık, karar süresinin uzatılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eliaçık: KOBİ’lerin e-Ticaret ile Buluşması için Önemli Karar!

Kartının sık sık internette kullanan vatandaşların kartlarını internet alışverişlerine açtırdıklarını söyleyen Eliaçık, kredi kartlarının internette açık tutulma kararının 350 milyar Türk Lirası tutarındaki e-ticaret hacmine ulaşılması hem de KOBİ’lerin e-ticaret ile buluşması kapsamında önemli bir adım olduğunu, ek süre ile verilen kararın çok yerinde bir uygulama olduğunu söyledi.