Garanti Bankası Vadeli Mevduat Hesabı

Vadeli mevduat hesapları risk almaksızın yatan paranızdan faiz kazanma şeklidir. Pek çok banka vadeli mevduat hesabı ile müşterilerine para kazandırmaya çalışmaktadır. Garanti Bankası’na bir hesaba sahipseniz ve vadeli mevduat hesabı açtırmak istiyorsanız internet şubesi üzerinden kolaylıkla vadeli mevduat hesabı açabilirsiniz. Garanti Bankası vadeli mevduat hesabı faiz hareketlerinden etkilenmeden sabit gelir sağlar.

Yani faizin düşmesi halinde vade başı kazandığınız faiz tutarında bir değişme meydana gelmez. Sabit vade zamanlarının haricinde kırık vadeli mevduat hesaplarından da yararlanma şansınız vardır. 1 ay, 3 ay, 6 ay ve 12 ay vade fırsatlarının yanında 32 gün ila 400 gün arasında kırık vade olarak adlandırılan imkanlardan yararlanabilirsiniz. Garanti vadeli mevduat hesabı açabilmek için yalnızca 1000 TL’nizin olması yeterlidir.

Hesabı açarken önünüzde bulunan pek çok seçenekten yararlanabilirsiniz. Vade sonunda hesabının siz tarafından aksi belirtilmedikçe siz tarafından otomatik olarak güncel faiz listeli ile beraber güncellenir. Bunun yanı sıra eğer faiz kazancınızı başka bir hesaba aktarmak isterseniz vade sonunda faiz kazancı hesaba aktarılır anaparanız yeniden vadeye düşer. Ya da vade sonunda belirli bir miktar para başka hesaba aktarılır. Kalan para ise yine vade olarak yenilenir. Eğer hesabı kapatmak isterseniz vade sonunda anapara ve faiz kazancının başka bir hesaba aktarılır ve hesabınız tamamen kapatılır.

Vade tarihlerinde para çekmenin haricinde otomatik olarak para yatırma talimatı da verebilirsiniz. Vadesiz hesabınızda bulunan paradan vade yenilenmesinde otomatik olarak para eklenmesini ve sonunda daha da artmasını sağlayabilirsiniz.