Geri Dönüşümden Yıllık 2 Milyar TL Gelir Elde Ediliyor!

Türkiye atıklardan üretilen enerji vasıtasıyla yıllık bazda 2 milyar Türk Lirası tutarında gelir elde ediyor. Geri dönüşüm tesislerinde yaklaşık 60 bin kişiye de istihdam sağlanıyor.

Doğa Temizliği Siyasetin Üstünde Bir Konu!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, hava, su ve toprağın temizliğinin sadece insanlar için değil, tüm canlılar için büyük bir önem arz ettiğini ifade etti. Çevre temizliği konusunun siyaset üstü bir konu olduğunu dile getiren Balta, bu konuda Türkiye’nin önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.

2 Milyar TL’lik Yıllık Gelir Sağlandı!

Türkiye’de toplanan çöplerden enerji üretilerek ekonomiye tekrar kazandırımı konusunda önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade eden Balta, geri dönüşüm tesislerinde yaklaşık 60 bin kişinin istihdam edildiğini, bu tesislerden yıllık bazda 2 milyar Türk Lirası’ndan fazla gelirin Türkiye ekonomisine kazandırıldığını ifade etti.

Atık Toplama ve Dönüşüm Tesislerinde Büyüme Devam Edecek

Çevreyle barışık bir yaşam sürdürülebilmesi için hem atık toplama, hem de atık geri dönüştürme konularının üzerinde durulduğunu belirten Balta, çöplerin düzenli bir şekilde toplanmasının, depolama sahalarında düzenli bir şekilde depolanmasının ve bertaraf edilmesinin ekonomi için de olumlu etkiler yarattığını ifade etti.

2023’e Kadar Kirli Sular Arıtılacak

Türkiye’deki 15 adet katı atık bertaraf tesisi sayısının 83’e kadar yükseltildiğini ifade eden Balta, bu rakamın daha da yükseltilmesi için çalışmaların devam ettiğini, 2023 yılına kadar kirli suların tamamının artırılmış bir şekilde doğaya bırakılmasının, katı atıkların da doğaya zarar vermeyecek bir şekilde depolanmasının hedeflendiğini, bu alandaki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti.