Halk GYO’dan 2017’de 252 Milyon TL Net Kar

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) 2017 yılındaki net karı bir önceki seneye göre yüzde 134 oranında artış gösterdi. Bu artış ile de Halk GYO’nun net arı 252 milyon TL’ye çıktı.

Halk GYO’nun yaptığı açıklamalara göre, geçen senenin sonu itibari ile gayrimenkul portföy büyüklüğü ise 2,2 milyar Türk Lirasına çıktı.

2017 yılında Türkiye’de gayrimenkul yatırım ortaklığı sektöründe ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştiren Halk GYO, Halk Yatırım iş birliği ile birlikte 100 milyon lira büyüklüğünde nominal değerli 87 gün vadeli kira sertifikası ihracını yaptı. Halk GYO’nun fon kullanıcısı olarak bulunan yönetim sözleşmesine dayalı olan işlem, kira sertifikaları pazarının yeni oyuncusu olan Halk Varlık Kiralama A.Ş.’nin de ihraççı olarak bulunduğu ilk işlem oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, gayrimenkule dayalı finansal ürünlerin yaygın hale gelmesi kapsamındaki çalışmaların devam ettiğini, Türkiye ve Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan gayrimenkulün sahip olduğu potansiyelinin çok daha iyi kullanılabilinmesi, mevcut durumda bulunan potansiyelinin yatırıma dönüşebilmesi için daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi.

Sektörün temsilcileri olarak gayrimenkul yatırım fonları, sukuk ve sertifikalar gibi uygulamalara destek vererek öncü olmamız gerektiğini söyleyen Yetgin, yatırımcıların reel ekonomiye dahil edilerek paylaşım ekonomisinin artıran, sermayenin tabana yaygınlaşmasının önünü açan uygulamaların finansal kapsamda önemli olduğunu, bunun fırsat olduğunu, Halk GYO olarak kendilerinin öncelikli görevlerinin yatırımcılara, sektöre ve ülkeye değer katmak olduğunu, Halk Yatırım tecrübesi ile gerçekleştirdikleri Türkiye’nin ilk gayrimenkul sukuk ihracıyla bu misyona uygun tarihi bir adım attıklarını, söz konusu ihracında ilerleyen süreçlerde gayrimenkule dayalı finansal ürünlerin yaygın hale gelmesi için örnek teşkil edeceğine inandığını söyledi.