Hamsi Fiyatları Rekora Koşuyor!

Karadeniz bölgesinin vazgeçilmezleri arasında yer alan hamsinin fiyatı günden güne yükseliyor. Son bir haftada denizden oldukça az miktarda hamsi çıkması, hamsinin fiyatlarını önemli ölçüde yükseltti. Yer yer hamsi fiyatları 20 Türk Lirası’na kadar yükseldi.

Sezonun geri kalanından ümitli olan balıkçılar, hamsi fiyatlarının yükselmesinden de endişeli. Oldukça az miktarda avlanabilen hamsi, bazı yerlerde tezgah fiyatları 20 Türk Lirası’na kadar yükselmiş durumda. Bir önceki av sezonunda palamut alanında sıkıntı çeken balıkçılar, palamutun az olması sebebiyle umutlarını yeni sezona bağlamıştı. Bu yıl yaşanan sorun ise hamsi için geçerli olmaya başladı. Hamsi fiyatları, az avlanma sebebiyle 20 Türk Lirası’na kadar çıkmış durumda.

Türkiye’nin bazı bölgelerinde hamsi avlanması neredeyse sıfır düzeyine yaklaşmış durumda. Hamsi avının az olduğu bölgelerde de mevcut hamsinin fiyatı direk olarak tezgaha yansımaya devam ediyor. Hamsi kıtlığı olarak tabir edilen dönemde, geçtiğimiz sezon az palamut sebebiyle ortaya çıkan açık, hamsi vasıtasıyla da kapanamıyor.

Rekor düzeye yükselen hamsi fiyatları, yaşanan bu azlık sebebiyle her geçen gün yükseliş eğilimini de devam ettiriyor. Talebin giderek artması sebebiyle balıkçılar hamsilerin çoğalmaması halinde fiyatların daha da yükseleceğinden endişeli.

Av sezonun başlangıcında palamuttan umduğunu bulamayan balıkçılar, tüm umutlarını hamsiye bağlamışlardı. İstenilen düzeye ulaşmayan hamsi de balıkçıları büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Avdan eli boş dönen balıkçıların sayısının artması sebebiyle hem hamsi fiyatları yükseliyor, hem de balıkçılar kara kara ne yapacaklarını düşünüyor.

Havaların soğumasından umutlu olan balıkçılar, hamsiden halen daha umutlu. Gelecek günlerde hamsi fiyatlarının, hamsi avının artması ile tekrar düşeceğini düşünen balıkçılar, bu düşüşün direk olarak tezgaha yansıyacağını belirtiyor.