İkinci El Otomobilde Garanti Dönemi Başladı!

Türkiye’de otomotiv sektörü yepyeni bir döneme merhaba diyor.  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç ticareti için yönetmeliğini yayınladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan “İkinci El Motorlu Araçların Ticareti” yönetmeliği ile birlikte oto galerilerden satın alınan ikinci el otomobiller için garanti dönemine start verildi.

Artık, oto galerilerden satın alınan ikinci el otomobiller için garanti uygulaması yapılacak. Tur Assist firması, “Warranty Pratik” ve “Warranty Plus İkinci El Otomobil Garanti Hizmetleri” eşliğinde, ikinci el otomobil satışlarında garanti hizmetini başlattığını duyurdu.

Yürürlüğe giren uygulama sayesinde artık oto galerilerden ikinci el araç satın alan vatandaşlara 3 ay süreyle ya da 5 bin kilometreye kadar garanti verme ve araç satış işlemi esnasında ekspertiz raporu verme gibi zorunluluklar olacak. Verilen garanti süreci içerisinde araçlarda herhangi bir sorunun ortaya çıkması halinde, satıcı taraf aracın onarımını 30 gün gibi bir süre içerisinde gerçekleştirmek ve araç sahibine teslim etmek konusunda yükümlü olma şartı da yönetmelik ile getirilirken, araç teslimi aşamasında aracın sahip olduğu kilometre bilgisi, araçta boyalı parça ve değişen parça durumlar hakkındaki tüm bilgiler de aracın alıcısına verilmek durumunda olacak.

Türkiye’de otomotiv sektörünün asistans ayağında önemli markalar arasında yer alan Tur Assist firması, Warranty Pratik & Warranty Plus eşliğinde, ikinci el otomobil satın alacak alıcı ve satıcılar için garanti paketi hizmeti vereceğini duyurdu. Şirket tarafından yapılan bu açıklamada, araçların sahip oldukları mekanik ve elektrik kaynaklı arızalar için koruma barındıran otomobil garantisi paketi Warranty Pratik sayesinde, garanti süresi boyunca araçlarda meydana gelebilecek beklenmeyen masrafların mali kısmı için tüketicileri koruma işlemi sunulacak. Tur Assisst, binek araç ve hafif ticari araçlar için 1 yıl veya 15 bin kilometreye kadar garanti verirken, diğer ürünüyle 1 yıl ya da 25 bin kilometreye kadar garanti sunacak.