ING Bank Vadeli Dolar Hesabı ve Faiz Oranları

Birikimlerini güvenli bir ortamda tutmak isteyenler ve birikimlerinde para birimi olarak doları seçenler, ING Bank Vadeli dolar hesabı işlemlerinden yararlanabilirler. Vadeli mevduat hesabı olarak bilinen bu hesap türleri sayesinde, güncel faiz oranlarından faydalanılmakta ve yapılan birikimler, hem güvenli, hem de verimli bir şekilde değerlendirilmektedir.

ING Bankası Vadeli Dolar Hesabı Vadeleri

ING Bank tarafından müşterilere yönelik uygulanmakta olan vadeli dolar hesabı vade seçenekleri, 1 gün ile 380 gün aralığında değişkenlik göstermektedir. Şubelerden belirlenen limitler dahilinde hesap açan tüm müşteriler, tüm bu vade seçeneklerinden ve vade seçeneklerine uygulanan faiz oranlarından yararlanabilmektedir. Bankanın sunduğu bir diğer hizmette, açılan vadeli dolar hesaplarından vade bozulmadan para çekim işlemini, iki defayı açmayacak şekilde gerçekleştirilmesidir.

Böyle bir seçenek tercih edilir ise, para çekme işlemi yapılabilmekte, vadeli dolar hesabında kalan para üzerinden faiz işlemeye devam etmektedir.

ING Bank Vadeli Dolar Hesabı Faiz Oranları

ING Bank tarafından müşterilerine sunulan ING Bank vadeli dolar hesabı tercih edilen vade seçeneklerine göre, farklı faiz oranlarını içermektedir. Faiz oranlarının belirlenmesinde yatırılan döviz miktarlarının da etkisi olmaktadır. Belirli limitlerin üzerinde gerçekleştirilen döviz yatırımlarında, vadelere göre alınacak faiz miktarları hakkındaki tüm detaylı bilgiler, banka şubelerinden öğrenilmektedir.

Bankanın belirli limitler dahilinde uygulamış olduğu dolar cinsinden yatırımlara verilen faiz oranı, tüm 32. Günde sonraki tüm vade seçenekleri için %1 olarak belirlenmiştir. Yapılan bu belirleme ile hem birikimler güvence altına alınmakta, hem döviz kurları karşısında korunmakta, hem de vade seçeneklerine göre faiz gelirleri elde edilmektedir. Tüm bu ayrıcalıkların haricinde vade bozulmadan hesaptan dolar çekim işleminin yapılabilmesi ve para çekme işleminden sonra kalan miktara faizin işlemeye devam etmesi, önemli bir ING Bank ayrıcalığı olarak görülmektedir.